24 Mayıs 2013 Cuma


Bu yazımızda devlet ya da özel üniversitelerin proficiency sınavlarına hazırlanan öğrenciler için tavsiyeler vereceğiz.

Marmara Dil Merkezi olarak, her yıl pek çok öğrencimizi hazırlık atlama, proficiency sınavlarına hazırlamaktayız. Bu sınava sadece üniversiteye yeni başlayan öğrenciler değil aynı zamanda yatay geçiş yapacak öğrencilerin bir kısmı da  üniversitede alan derslerine başlamak için bazı üniversitelerimizce zorunlu kılınan proficiency sınavına girmek zorundadır. 

Öğrencilerimizin bize en çok sordukları soruları bu yazımızda cevaplamaya çalıştık. Umuyoruz ki bu sınava girecek tüm öğrenci arkadaşlarımıza bu yazımız çok faydalı olacaktır.



Proficiency sınavlarının içeriklerini üniversiteler karar vermektedir ve içerikler bu nedenle üniversiteden üniversiteye değişiklik arz etmektedir. Ancak önemli olan sınavı ciddiye almak ve ciddi bir alıma sürecinden geçerek bu sınava hazırlanmaktadır.

Proficiency sınavları bazı öğrenciler için tam bir kabustur. Bir yıl hazırlık eğitiminin sonunda bu sınava yeterli özeni göstermeden giren öğrenciler başarısız olmaktadırlar. Bu sınavlar hazırlığı geçmek ya da yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girmek zorunda olduğu sınavlardır.

ÜNİVERSİTENİZİN YAPACAĞI SINAVIN İÇERİĞİNİ ÖĞRENİN!


Üniversiteniz sınavda hangi bölümlerden size soru yöneltecek ve içerikleri nasıl olacak, önceden yapılmış sınavlarda ne tarz sorular öğrencilere sorulmuş bu konularda mutlaka bilgi sahibi olun. Sınav içeriği zaten gizli değildir bu konularda bölüm öğretmenlerinize danışın ve örnek soruları ve sınav içeriğini önceden öğrenin.
Bazı üniversitelerde dilbilgisi soruları da öğrencilere yöneltilirken bazı üniversiteler dilbilgisi için bir test uygulamamaktadır. Genellikle bu tarz sınavlarda dinleme, okuduğunu anlama ve yazma becerileri ölçülmektedir. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi içerik üniversitelere göre değiştiği için en sağlıklı bilgiyi okuldaki ilgili eğitmenlerden alabilirsiniz.

DİLBİLGİSİ HAKİMİYETİNİN ÖNEMİ

Sınavda size dilbilgisi sorulsun ya da sorulmasın eğer dilbilgisini bilmiyorsanız  dinlediğinizi ve okuduğunuzu anlamanız  ayrıca  iyi bir kompozisyon ( essay ) yazmanız mümkün değildir. Bu nedenle öncelikle dilbilgisi konusunda kendinizi geliştirmelisiniz.  Dilbilgisi sizin doğru cümleler kurmanız ve okuduklarınızı anlamanız konusunda kilit bir pozisyon teşkil etmektedir.

KELİME BİLGİSİNİN ARTTIRILMASI

Dilbilgisi kadar önemli diğer bir nokta da kelime bilgisinin olabildiğince arttırılmasıdır.

NASIL KELİME ÖĞRENİLİR?

Kelime ezberlemek işinize yaramaz. Kelime kartları alarak buradaki kelimeleri ezberlemek ya da kelime listeleri indirip onları ezberlemek işinize yaramaz.  Kelimeleri kullanmayı öğrenmek zorundasınız. Bunun için sınav öncesinde mutlaka bir uzman öğretmeninizden yardım istemelisiniz. Bu konuda danışmak için bize de ulaşabilirsiniz ( info@marmaradilmerkezi.com

Kelime öğrenmenin en güzel ve eğlenceli yolu kısa filmler izlemektir ( blogumuzda da paylaştığımız Extr@ serisi gibi ) ; İngilizce altyazısı olan İngilizce videoları izlemektir. Örneğin  http://elllo.org sitesinde pek çok faydalı video bulabilirsiniz. 

Eğer İngilizce seviyeniz yüksekse http://www.ted.com/ adresinden videoları bol bol izleyin, zaten buradaki videoları sorunsuz anlar ya da genelinden söylenilenleri anlar durumdaysanız dinleme bölümü sizin için sorun olmayacaktır ve kelime bilginiz de sınav için yeterli olacaktır.

İngilizce öğrenmenin en eğlenceli yolları yazımızda da bu konuya değinmiştik. Okumak için tıklayınız.

KENDİ KENDİNE ÇALIŞMANIN ÖNEMİ

Sınava hazırlanmak için bir kursa gidebilir ya da üniversitedeki dersleri hazırlanmak için yeterli görebilirsiniz ama çok yoğun bir şekilde eğitim de alsanız mutlaka günlük olarak tekrarları yapmaz ve ciddi bir çalışma sistemine adapte olmazsanız bu sınavları başarmanıza imkan yoktur.

BİR EĞİTMENLE ÇALIŞMANIN  ÖNEMİ

Eğer İngilizce bilginiz zayıfsa mutlaka bir eğitmenden destek almalısınız, bu eğitmenin size ders anlatması yeterli değildir, sizin günlük çalışma planınızı da organize edecek bir eğitim koçu olmalıdır eğitmeniniz. Size eve gittiğinizde yapmanız gereken çalışmaları vermeli ve düzenli olarak sizi kontrol etmelidir.

Sizi disiplinli olarak çalışmaya teşvik etmeli ve günlük çalışmalarınızı çok düzenli olarak takip etmeli, ihtiyacınız olduğunda sizi motive etmelidir. Sınav hazırlık süreci biraz stresli olabilir ve öğretmeniniz sizi bu dönemde doğru olarak yönlendirmeli ve stres düzeyinizi minimuma indirmenize yardımcı olmalıdır. Öğrenci öğretmen  uyumu gerçekten çok önemlidir. Biz sınav hazırlık eğitimlerimizde sadece sınavlar konusunda uzman öğretmenlerle öğrencilerimizi çalıştırmaktayız. Öğretmenlerimiz öğrencilerini dinleyen, onlara en doğru eğitimi veren ve onları sürekli kontrol eden ve doğru şekilde hazırlanmış bir planı uygularken öğrencilerini sürekli motive eden profesyonellerdir. 


DİNLEME BECERİSİNİ GELİŞTİRMEK

Çoğu üniversite proficiency sınavında dinleme bölümü vardır ve dinlerken not almanız gerekmektedir. Not alma tekniklerini öğrenmelisiniz.  Seviyenize uygun parçaların dinleme çalışmaları ile başlamalısınız. 

Kelime bilginizi arttırma yöntemleri bölümünde bu konu ile ilgili birkaç link paylaşmıştık. Üniversite hazırlıkta okuduğunuz ders kitabının dinleme çalışmalarını yapmakla işe başlayabilirsiniz. Aslında henüz hazırlık öğrencisiyken dinleme çalışmalarına gereken önemi veren tüm öğrenciler bu bölümde zorlanmamaktadır ancak hazırlık bitirmiş ama sene içinde düzenli dinleme çalışmamı öğrenciler de uzman bir eğitmenin yardımı ile dinleme bölümünde yaşadıkları büyük sorunun altından kalkabilirler. Ancak yine bu noktada da düzenli olarak çalışma yapmak zorunludur.

OKUMA BECERİSİNİ GELİŞTİRMEK

Sınava yönelik hazırlanmış kitapları ya da ders notlarını üniversitenizin kırtasiyelerinde bulabilir ya da öğretmenlerinizden isteyebilirsiniz. Burada konu çeşitliliği geniştir ancak akademik olmakla birlikte her bölüm öğrencisinin anlayabileceği şekilde hazırlanmış parçalar öğretmenlerce seçilmektedir. Bu parçaları gerçekten anlayarak okumalısınız ve kelimelerin, yapıların kullanılış şekillerine dikkat etmelisiniz.


YAZMA BECERİSİNİN GELİŞTİRİLMESİ


Kompozisyon ( essay ) yazmak  pek çok öğrencinin en çok zorlandığı şeydir. Öğrencilerin genel şikayetleri “Türkçe’de bile ben bu konuda bir şey yazamam.” şeklindedir. Ama unutmayın ki artık siz üniversitelisiniz ve her konuda bir fikriniz olması gereklidir.  Kompozisyon konuları uzmanlık gerektiren konularda değildir; çok daha geneldir. Kısacası istisnasız her öğrencinin mutlaka fikri olabilecek konulardan seçilirler. Hiçbir üniversite sizden deniz analarının ekolojik dengedeki yeri nedir?  şeklinde bir soruya cevap vermenizi beklemez ancak size “Küresel ısınmanın etkileri nelerdir? " şeklinde bir soru yöneltebilirler.  

Kompozisyon yazımında belli kurallar vardır. Bu kuralları daha önce sitemizden de paylaşmıştık. Her yıl öğrenciler bize ulaşıyor ve danışıyorlar biz de onlara elimizden geldiğince yardımcı oluyor ve merak ettikleri konularda paylaşımlarda bulunuyoruz.


KOMPOZİSYON ( ESSAY ) YAZMA TEKNİKLERİ İÇİN FAYDALI MATERYALLER


Kompozisyon yazma kurallarını anlatan yazı ve örnek kompozisyon yazımı ( açıklamalı ) için:
http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/638/essay-yazma-teknikleri

Kompozisyon yazarken kullanabileceğiniz kalıplar için:

http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/640/essay-kaliplari


PROFICIENCY SINAVI İÇİN FAYDALI SİTE ÖNERİLERİ :

http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

Eğer sınavı ciddiye alır ve düzenli olarak çalışırsanız başarılı olacaksınız ama düzenli çalışma daha önce de pek çok kez bahsettiğimiz gibi çok önemlidir.  Eğer danışmak istediğiniz bir konu olursa bize ulaşınız. Sınavınızda başarılar dileriz. 

218 yorum:

  1. mrb ben bezmi alem üniversitesine gidecem ama hazırlık okumak istemiyom.yeterliliği geçmek istyorum.ingceyi seviyorum geliştireceğime inanıyorum ama 1ayım var ne önerirsiniz

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Öncelikle sınavınızda başarılar dileriz. İlk yapmanız gereken üniversitenizin Yabancı Diller Bölümüne giderek sınav hakkında detaylı bilgi almanızdır. Üniversitenizin sayfasından aldığımız bilgi aşağıdaki gibidir :

    Güz yarıyılı başındaki İYS’nin dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri bölümlerinin her birinde 30 üzerinden en az 15 olmak üzere toplamda 120 üzerinden 75 ve üzeri puan alarak başarılı olan veya son iki yıl içinde girilmiş bir TOEFL IBT sınavının dinleme, konuşma, okuma ve akademik yazma bölümlerinin her birinden 30 üzerinden ayrı ayrı en az 15 olmak üzere toplamda 120 üzerinden 75 ve üzeri, IELTS sınavından 9 üzerinden 6 puan alarak başarılı olan öğrenciler ile Üniversite tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal ve uluslar arası sınavlardan yine Üniversite tarafından kabul edilen düzeyde puan almış olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf tutulur ve kayıt yaptırmış oldukları fakültenin lisans öğrencisi olarak öğrenimlerine başlarlar.

    Belirtilen bu bilgiye göre dört beceriniz de sınav esnasında ölçülecektir. Yukarıdaki blog yazımızda nasıl çalışmanız gerektiği konusunda sizinle tüyolar paylaştık.

    Eğer okulunuz size örnek sınav verirse bize info@marmaradilmerkezi.com dan mail yolu ile ulaşıp sınav hakkında öğrendiklerinizi mail geçin daha net yardımcı olalım.

    Ancak unutmayın ki sınavı geçmeniz için İngilizce seviyenizin en az intermediate düzeyinde olması gerekmektedir.

    Eğer arzu ederseniz okul sınavınız yerine TOEFL ya da IELTS sınavlarına da girebilirsiniz.

    Sınavlar hakkında başka bir sorunuz varsa lütfen bize 0212 635 45 52 numaralı telefondan ya da info@marmaradilmerkezi.com mail adresimizden ulaşın. Size memnuniyetle yardımcı oluruz.

    Saygılarımızla,
    Marmara Dil Merkezi

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar ben yeni yüzyıl üniversitesi psikoloji bölümüne yerleştim ve eylül ayının sonunda İngilizce seviyesini ölçmek yada muaf olmak için yapılan bir sınav varmış ben bu sınav için nasıl çalışmaya başlayabilirim en azından muaf olamayacak olsam bile ki İngilizcem çok kötüdür hazırlık için biraz hazırlanmak istiyorum sene içinde çok sıkıntı çekmemek konusunda inanın hiç bişey bilmiyorum çalışmaya nerden başlamalıyım neler yapmalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Öncelikle tebrik ederiz sizi. Hazırlık atlama sınavları için en az intermediate seviyesinde İngilizce bilginiz olmalı. Ancak şu anda çalışmaya başlama konusunda sizi destekliyoruz, verdiğiniz karar çok doğru. Öncelikle İngilizceyi sevin. Onu bir ders olarak değil, hayatınız boyunca kullanacağınız bir parçanız olarak görün. Hazırlık okuyan öğrencilerin en büyük hatası üniversitenin ilk yılına gereken özeni vermemelerinden kaynaklanır. Siz bu hataya düşmeyin ve lütfen size verilen tüm çalışmaları çok ciddiye alarak yapın. info@marmaradilmerkezi.com mail adresimize bir mail geçin. Size çalışabileceğiniz sitelerin linklerini iletelim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben marmara üniversitesi biyomühendislik bölümünü kazandım. Bölümüm %100 ingilizce ve benim sadece düz liseden aldığım bir ingilizce eğititim var (tabi ingilizce denirse buna). Ne yapmalıyım ? hazırlığı atlamam imkansız gibi ancak en azından en alt kurdan başlamak istemiyorum. Üniversitemin proficiency sınavı hakkında da pek bilgim yok açıkçası. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim ..

    Büşra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Büşra Hanım, Öncelikle sizi tebrik ederiz. Başarılarınızın devamını dileriz. Lütfen info@marmaradilmerkezi.com mail adresimize kaynak istediğinize dair bir mail geçiniz. Size çalışabileceğiniz kaynakları mail olarak yollayalım. İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  6. ben yeditepe universitesi ecz bolumune yerlestim proficiency sinavini gecmem icin nasil bir yontem izlemeliyim bir ayim var yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle tebrikler. Başarılarınızın devmını dileriz. Mevcut İngilizce seviyeniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Öncelikle aşağıdaki linkten üniversitenizin paylaşmış olduğu sınavı indirin, bastırın ve çözün. Mevcut durumunuz ortaya çıksın.

      Link:
      http://www.yeditepe.edu.tr/dotAsset/188359.pdf

      Ardından sonucunuzu ve hangi bölümde ne kadar doğru yaptığınızı info@marmaradilmerkezi.com mail adresimize yollayın. Size daha fazla yardımcı olmaya çalışalım. Birde üniversitenizin yabancı diller fakültesi ile görüşüp ek kaynak temin edebileceğiniz yer varsa öğrenin. Eğer kendi kendinize çalışmanız yeterli gelirse kaynak yardımı yaparız ama yeterli gelmezse bizden hazırlık atlama eğitimi de alabilirsiniz ancak öncelikle sınavdan kaç doğru yaptığınıza bakalım. İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
    2. Merhaba istanbul üniversitesinin sınavı hakkında bir bilginiz var mı? Bölümümün en az %30 ingilizce olarak belirtiliyor. Hazırlanmak için de detaylı bir kitap aldım ondan çalışıyorum

      Sil
    3. Merhaba, Elbette sınav hakkında detaylı bilgi sahibiyiz, İstanbul Üniversitesinin hazırlık atlama ve Erasmus sınavları için sürekli öğrenci hazırlamaktayız. Eğer info@marmaradilmerkezi.com adresine bir mail geçerseniz size sınav soru örneği iletebiliriz. Eğer telefon numaranızı iletirseniz telefonla da destek sağlarız. Saygılarımızla...

      Sil
  7. merhaba ben bahçeşehr üniversitesinde okuyorum hazıran ve ağustostaki proficiency sınavlarına girdim ve ne yazkkı geçemedim.eylülde bir sınavım daha var bu sınavı geçmek zorundayım sizce kendim evde neler yaparak bu sınavı geçebilirim bana bir yol gösterirmisinnz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, size bir eğitmenden destek almanızı tavsiye ederiz. Öncelikle eksik noktalarınız tamamlanmalı. Mutlaka belli eksikleriniz var ki sınavı geçemediniz. Süreniz kısıtlı. Bu nedenle çok düzenli bir şekilde çalışmalısınız. Eğer kendiniz çalışmak istiyorsanız öncelikle kendi seviyenizi saptayın, hangi konularda sorun yaşadığınızı saptayın ve o konular üzerine eğilin. Kaynak isterseniz info@marmaradilmerkezi.com dan bize ulaşın. Yardımcı oluruz. Ancak eğer bir öğretmenle çalışırsanız sizin için daha faydalı olur. Proficiency eğitimlerini üniversitelere özel programlarla veriyoruz. Bizden eğitim alabilirsiniz ya da kendiniz çalışacaksanız da mutlaka okulunuzdan bir eğitmenle görüşün ve kaynak talep edin. Size yardımcı olabilmek bizi çok mutlu eder. Mail adresine numaranızı eklerseniz bir İngilizce öğretmenimiz sizi arar ve böylece daha detaylı olarak yardımcı olmaya çalışırız. Saygılar...

      Sil
  8. Merhabalar, ieu prof sinavina girmeme iki gun kaldi. Grammer olarak oldukca ileridr olmama ragmen cok az kelime biliyorum ve ezberlrmekte de sikinti cekiyorum. Support ogrenci mama ragmen sinavlari gecememe sebebim dedigim gibi cok az kelime bilgisjne sahip olmam. Bunun en buyuk etkisi dinleme bolumlerde kendini gosteriyor. Gerund- infinitive /9tens/ relative clauses/ passive voice/ if clauaes ve daha bir cok grammer bilgisine sahibim. Sanirim en kazancli ciktigim uer part ofspech bilgim... Essay yazmadan once verilen texten yazdigim iki paragtaf bana her zaman 12 puan getirse de geri kalaninda listeningde cok boslugum okdugundan parcaya gore kafadan yazdiklarim max 18 puan veriyor :( skintim her zaman kelime oldu...kurdugum cumlelerde kulandigim cumleler ebedi olmuyor cunku sirekli baska bir konu ve dayisiyla ugras icinde oluyorum. Bu nedenle de ayni kelime kullanma alanim kisitlaniyor. Sorum su. 27 agustosta yapilacak sinavi gecemezsem toofl ve iels sinavina hazirlanip 2 ayda gecme sansim nedir ? Ya da yarin ki sinavda gecme sansim. Koluma 100 kelime yamayi dusunuyorum. Bayan olsam bacagima bile yazardim :) simdiden tesekkurlrr,umarim gun icinde cvp verip stresten kurrarirsiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle sakin olun. Zaten pek çok konuya dilbilgisel olarak hakimsiniz. Sınavınız yarın, şu noktada çok fazla kelime ezberi yapmanızdan ziyade sınava konsantre olmanızı ve son tekrarlarınızı yapmanızı tavsiye ederim. Üniversitenizin sayfasında sınav stratejileri var sanırım onlara bakmışsınızdır. Yine de bu cevabımın sonunda sizin için link ekleyeceğim. Dinleme bölümü sizin en zorlandığınız bölüm olmuş. Bu bölüm öğrencilerin genellikle en çok zorlandıkları bölüm. Daha önceden derste işlenen listening konularını bir kez daha dinleyin. Yukarıda yazımızın içinde nasıl dinleyeceğinizi yazmıştık. Oradaki kelimelere yoğunlaşın. Hazırlıkta zaten pek çok parça dinlediniz. O parçalardan dinleme çalışması yapabilirsiniz. Eğer dilbilgisi anlamında sorununuz yoksa, iyi bir eğitmenle çalışarak IELTS sınavından 2 ay içinde başarılı bir not almanız elbette mümkün. Biz kurumumuzda öğrencilere kelime ezberi yaptırmıyoruz, tüm kelimeleri ders içinde kullandırarak öğretiyoruz ve iki saat sonunda bir öğrenci 50 - 70 yeni kelimeyi unutmamak üzere öğrenebiliyor. ( Normal bir dilbilgisi, dinleme ya da okuma dersinde bu kadar kelime kazanabiliyor, özel kelime dersinde değil bu sayılar. ) Size ezberlemenizi değil, öğrenmenizi tavsiye ederim. Ezberlediğimiz şeyleri unuturuz ama öğrendiklerimiz bizimle kalır. İngilizce hayatınızın bir parçası olmalı. Zaten çok iyi bir okulda okuyorsunuz ve size İngilizce hayatınız boyunca gerekecek bu nedenle sakın İngilizceden kopmayın, sınavınızı geçtikten sonra da sakın bırakmayın. Umarım sınavınızda başarılı olacaksınız ve geçeceksiniz ama olur da başarısız olursanız sakın moralinizi bozmayın. IELTS ya da TOEFL'dan size uygun olanı seçin mutlaka profesyonel yardım alın ve hazırlanın, iyi bir hazırlıkla başarılı olabilirsiniz. Son olarak üniversitenizin linki : http://sfl.ieu.edu.tr/tr/yeterlik-sinavi-ornegi

      Sınavınızda başarılar dilerim, sormak istediğiniz bir şey olursa yardımınıza hazırız. Bizi arayabilir ( iletişim numaralarımız yukarıdaki menüde mevcut ) maille ya da blogspot üzerinden bizimle iletişim kurabilirsiniz.

      Sil
  9. Merhaba, ben Burak. Öncelikle size çok teşekkür ederim. Harika bir blog çalışması yapmışsınız. Özellikle teşekkür etmek için yazıyorum. Bu kadar ilgili bir kurum olduğunuz için teşekkür ederim. Geçen hafta size danışmak için bir mail yollamıştım hemen bana özel kapsamlı bir yanıt vermiştiniz. Tavsiyeleriniz çok işime yaradı. İnsanlara bir şeyler verme çabanız taktire değer. Sizin gibi değerli hocalar az bulunur. İstanbul'a geldiğimde sizinle bizzat tanışmak için kurumunuza geleceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Bey Merhaba, Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederiz. Yardımcı olabildiğimize çok sevindik. Her zaman yardımınıza hazırız. Ayrıca ziyaretiniz bizi çok mutlu eder.

      Sil
  10. essay yazma teknikleriniz çok işime yaradı. tesekkürler

    YanıtlaSil
  11. merhabalar önecelikle bize bu fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederim..ben sdü bilgisayar müh. kazandım ve önümde muafiyet sınavım var benm sorum şu ben anadolu lisesinde okudum fakat ingilizce bilgim tahmin ediyorum ki bu sınavı geçmeye yetmeyecek..sınavıma 4 gün var ben 3 günden beri çalışmaya çalışıyorum ... grammar bilgim çok iyi değil bu zaman zarfında kalıpları öğrendim.bizim sınavımızda kompozisyon ve listeningbölümleri olacakmış.kompozisyon yazmak için kelime bilgim fazla değil.bu sınavı geçmek çok istiyorum bana tavsiyeleriniz neler teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle sizi tebrik ederiz. Başarılarınızın üniversite hayatınız boyunca sürmesini dileriz. Kompozisyon için bu yazımızın en son bölümünde kompozisyon yazma ile ilgili bir konu anlatımı eklemiştik, o dersleri incelediniz mi? O kalıplar ve teknikler sizin için faydalı olacaktır ama en doğrusu yazdığınız kompozisyonları İngilizce bilen bir tanıdığınıza ya da daha iyisi mümkünse bir İngilizce öğretmenine kontrol ettirmeniz olacaktır. Listening becerisini 4 günde kazanmanız ne yazık ki imkansız ama zaten dinlediklerini anlayan ( örneğin İngilizce filmleri- dizileri izlerken anlayabilr bir seviyedeyseniz ) ve düzenli olarak yabancı müzik dinleyen birisiyseniz o zaman dinleme bölümü de sizin için çok zor olmayacaktır ancak hiç altyapınız yoksa ne yazık ki mevcut süre içinde dinleme sorununuzu halledemezsiniz. Bu sınava bir yıllık hazırlık eğitimi alan öğrenciler de giriyor biliyorsunuz ( Bahar döneminde geçemeyenler Eylül de bu sınavı tekrar alırlar ) Yani sınav bir yıllık İngilizce altyapısı gerektirir. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi mevcut altyapınız varsa sıkıntı yaşamazsınız. Yazma için lütfen yazının sonundaki linklere tıklayarak konu anlatımlarını iyice çalışın. Bir sorunuz olursa bize blogger dan info@marmaradilmerkezi.com dan ya da facebook tan ulaşınız.

    YanıtlaSil
  13. Ben Mustafa, size teşekkür etmek için bu iletiyi yolluyorum. Sizin kayıtlı öğrenciniz olmadığım halde bana kaynak sağladığınız, motive ettiğiniz ve sorularıma cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Keşke herkes sizin gibi olsa. Ayrıca blogunuz sayesinde sizinle tanıştım. Yazılarınızın hepsini okudum ve çok faydalı buldum. Emeğiniz için çok çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Mustafa Bey Merhaba, Teşekkür ederiz güzel sözleriniz için. Yardımcı olabildiğimize çok sevindik. Her zaman yardımınıza hazırız. Okul hayatınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba ben Hazırlıkta bir yıl kaldım ve bu sene boştayım ocakta yapılacak olan yarıyıl yeterlilik sınavında geçmek istiyorum kendi başıma nasıl çalışabilirim daha doğrusu kendi başıma B1 seviyesinde çalışabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ümit Bey, hangi üniversitede okuduğunuzdan bahsetmemişsiniz ve şu anki mevcut İngilizce seviyeniz hakkında bilgi vermemişsiniz ama size ilk tavsiyemiz öncelikle okuldaki İngilizce öğretmenlerinizle görüşün mevcut durumunuz hakkında, okullar başladı hatta ilk quiz sınavları yapılmış olabilir bile. Öğretmenlerinizden size sınava yönelik çalışma kaynakları tavsiye etmelerini rica edin. Eğer size kendi başınıza başarabilecek durumda olduğunuzu söylerlerse onların size önerdikleri kaynaklarla çalışın. Ek kaynak talebiniz olursa bize maille ulaşın yardımcı oluruz size. Mutlaka eğitmenlerinizle görüşmelisiniz. Eğer çok gerideyseniz özel ders almanızı tavsiye ederiz ama okul öğretmenlerinizle konuşup beraber karar verin. Ocak yeterlilik olduğu için süreniz çok fazla sayılmaz. Sıkı çalışmalısınız. Okul öğretmenlerinizin önerdiği kaynakları kullanın. Sınav içerikleri geçen yıl girdiğiniz sınavlar gibi olacaktır. Bir de geçen dönem kaçla kaldınız? Eğer geçmeye yakın bir puanla kaldıysanız kendi kendinize çalışmanız yeterli olabilir. Bizden istediğiniz bir yardım olursa her zaman bize ulaşabilirsiniz.

      Sil
  16. Merhabalar ben Tayfun.İTÜ proficiency sınavına gireceğim fakat hiç bir bilgim yok daha önce herhangi bir ingilizce alt yapımda olmadı ama a1 seviyesini biliyorum diyebilirim sınavıma yaklaşık 1 ay kaldı acaba son 1 ayda nasıl çalışmalıyım nelere çalışmalıyım sınavı geçemicem diye korkuyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  17. Merhaba Tayfun Bey, öncelikle sınavınızda başarılar dileriz. ITU'nün sınavı ne yazık ki kolay sayılmaz sizin için, mevcut durumunuzu göz önüne alırsak. ITU hazırlık öğretmenleri en alt sınıfa dahi çok hızlı bir program uygulamaktadırlar. Okul kitaplarınızdan mutlaka dilbilgisi konularının hepsini çok iyi çalışmalısınız. ( Sizin ilk kullandığınız kitap ) Bu kitapta da öğretmenleriniz hızlı ilerlemiş olabilir. Ama siz öğretmenler belli bölümleri atlamış olsalar dahi o bölümlerden de sorumlusunuz. Eğer isterseniz size Türkçe konu anlatımlı materyal iletiriz. info@marmaradilmerkezi.com a mail ile ulaşıp materyal isteğinizi belirtin. Size dönüş yapılacaktır aynı gün içinde. Kendinize yakın bulduğunuz bir öğretmen ile görüşün ve kendisinden fikir isteyin çalışmanız gerekenler konusunda, sizi öğretmenleriniz de çok iyi bir şekilde yönlendirir hem de geçme konusunda ne kadar ciddi olduğunuzu görürler bu da sizin için faydalı olur. Öğretmenler her zaman azimli öğrencileri taktir ederler. Yardımcı olabileceğimiz bir konu olursa bize de danışabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  18. Ben kemerburgaz üniversitesinde okuyorum ve tam bir buçuk yıldır profu geçemedim. sanırım çalışma tekniğini bir türlü oturtamadım. Writing kısmında hiç bir problemim yok sadece listening ve reading yapamıyorum. Onları nasıl halledeceğimi bilmiyorum. bana yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, size öncelikle okuldaki sizi iyi tanıyan öğretmenlerinizle görüşmenizi tavsiye ederiz ama bu süre zarfında onlarla da konuşmuş olabilirsiniz, eğer isterseniz proficiency eğitimi alabilirsiniz. Tek başınıza çalıştığınızda teknik olarak belli hatalar yapıyorsunuz ki sınavı geçemediniz. İsterseniz bir randevu alıp kurumumuza gelin bir gün ve uzman bir sınav öğretmenimizle görüşün fikir almak açısından. Sizi doğru bir şekilde değerlendirecek ve size yol gösterecek bir eğitmen ile sınavı geçebilirsiniz. Dilbilgisi eksikleriniz varsa tamamlayın ve kaynak lazımsa bize info@marmaradilmerkezi.com dan ulaşın; kaynak iletelim. Sizin mevcut durumunuzu değerlendirmeden size yönlendirme yapmamız yanlış olur ama sizinle tanışırsak ve öğretmenlerimiz sizi değerlendirirlerse bizden ders almasanız dahi size yardımcı olabiliriz.

      Sil
  19. merhaba ben istanbul üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum.1.sınıftayım ve bir ay sonra erasmus sınavım var.Sınava nasıl hazırlanmalıyım,neler üzerinde daha çok durmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca istanbul üniversitesinin daha önceki senelerde çıkmış soruları hakkında bilgiiniz varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Sınav içeriğiniz aşağıdaki gibidir :

      Kelime & Dilbilgisi

      Cümlede yer alan boşlukları doldurma

      Cümle tamamlama

      Çeviri

      Diyalog tamamlama

      Parçada boş bırakılan cümleyi bulma

      Parçaya uymayan cümleyi bulma

      Anlamca en yakın cümleyi bulma

      Verilen durumda söylenecek cümleyi bulma

      Okuma parçasıKelime & Dilbilgisi

      Cümlede yer alan boşlukları doldurma

      Cümle tamamlama

      Çeviri

      Diyalog tamamlama

      Parçada boş bırakılan cümleyi bulma

      Parçaya uymayan cümleyi bulma

      Anlamca en yakın cümleyi bulma

      Verilen durumda söylenecek cümleyi bulma

      Okuma parçası

      Bu sına için okulunuzun İstanbul Beyazıt Kampüsü çevresindeki kırtasiyelerden birinde örnek soru kitapçığı satılmaktadır. Bu soru kitapçığından çalışabilirsiniz. Öncelikle dilbilgisi e kelime bilgisi üzerinde durmalısınız. Sınavı ciddiye alıp çalışın mutlaka. İhtiyacınız varsa kurumumuzda eğitim alabilirsiniz. Dilbilgisi için ekstra kaynak isterseniz info@marmaradilmerkezi.com mail adresimize mail geçin ek kaynak yardımı yaparız. Sınaınızda yazma bölümü yok e konbuşma beceriniz de ölçülmeyecek. Dilbilgisi üzerine yapacağınız çalışma yeterlidir ama tüm dilbilgisi konularını iyi bilmelisiniz. Soru sistemleri YDS eski adı ile KPDS/ÜDS soruları gibidir bu nedenle ÖSYM nin arşiv bölümündeki sınavları da çözebilirsiniz çalışmak için. Sınavınız çoktan seçmeli bir sınav ve seviyesi Upper-Intermediate düzeyinde.

      Sınavınızda başarılar dileriz...

      Sil
  20. merhaba ben boğaziçi üniversitesinde remedialım listening konusunda çok sıkıntılıyım selective ve careful olarak iki tane listening var ve ben listening de sürekli kaçırıyorum donup kalıyorum yada kelimeleri anlamıyorum careful listening de neleri not alıcamızı tam kestiremiyorum herseyi alıyorum selective de ise kaçırıyorum sürekli anlayamıyorum bana da yardımcı olabilir misiniz şimdiden çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Öncelikle sınavınızda başarılar dileriz. Seviyeniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Remedial olmanız hazırlık eğitimi aldığınızı gösteriyor ama ne yazık ki Boğaziçi Üniversitesi dahil tüm üniversitelerin hazırlık eğitimleri gayet yetersiz kalıyor öğrencilerin pek çoğu için çünkü konular çok hızlı geçilir öğretmenlerce ve öğrenciler genellikle eğitim planını takip etmede çok zorlanır. Özellikle düşük bir seviyeden İngilizce hazırlık eğitimine başlayan öğrenciler bu sorunu çok sık yaşıyor. Kesinlikle yalnız değilsiniz.Bu nedenle kağıt üzerinde upper-intermediate olarak gözükebilirsiniz ama İngilizceyi gerçekten ne kadar kullanabiliyorsunuz bu konuda hazırlığı okumuş olmanız ne yazık ki fikir vermiyor.

      Listening parçalarını çalışmak için özel zaman ayırmalısınız. Örneğin herhangi bir İngilizce eğitim kitap serisinin intermediate ya da upper intermediate parçalarını dinleyerek başlayabilirsiniz çalışmaya. Headway, Cutting Edge ya da elinizde hangi kitap varsa, herhangi bir kitabın intermediate ya da seviyeniz uygunsa upper-intermediate olanını edinin, Günlük olarak oradan dinleme çalışması yapın. Dinleme çalışırken önce mp3leri dinleyin, ardından kitabın arkasında bulunan tapescripts ( yazılı metinleri ) açın ve anlamadığınız kelimelere bakın. Ardından kelimeleri ve telafuzları anladıktan sonra bir daha parçayı dinleyin. Konuşmacının ağzından çıkan her kelimeyi yakalamaya çalışın. Hatta mp3'ü durdurum konuşmacının ardından cümleleri siz tekrar edin. Bu kitap dinlemeleri kısa kısa olduğu için sizi çok sıkmaz. Akabinde okulunuzda kullandığınız listening ders kitabınızı da aynı şekilde dinleyin ama bu sefer dinlerken not almaya çalışın ve ardından doğru anlamışmısınız diye açıp kitabınızın tapescripts bölümüne bakın. Okulda kullandığınız note taking çalışması yaptığınız kitabınız vardır mutlaka, o kitabı kullanın.

      Okul kitabınızda, derste dinleme çalışması yaptığınız parçalar gibi parçalar gelir sınavda karşınıza. Çok iyi çalışın onları. Mutlaka kendinize bir çalışma planı yapıp ona uyun. Boğaziçi Üniversitesini kazandığınıza göre mutlaka ciddi bir çalışma yapma tekniğine hakimsinizdir. Aynı öss'ye hazırlanırken olduğu gibi çalışın. Çok ciddiye alarak.

      Kelime bilginizi de arttırmalısınız, yine okulunuzda kullandığınız reading kitaplarınızdaki konuları yeniden okuyun. Akademik okuma yapmanız ve kelime öğrenmeniz dinleme becerinizin gelişmesine de çok yardımcı olur.

      Ayrıca internetten de note taking çalışması yapmanız gereken dinleme metinleri bulabilirsiniz. Eğer seviyeniz upper-intermediate ise ielts ya da toefl kitaplarının dinleme parçalarını da kullanabilirsiniz.

      Dinleme bölümü sınavlarda uzun olduğu için oldukça sıkıcı olabiliyor ve dikkat dağıtıcı olabiliyor, çünkü bir müddet sonra sizi sıkabiliyor ama yapacak bir şey yok, düzenli olarak çalışmalısınız.

      Umarız tavsiyelerimiz yararlı olur. Başka bir sorunuz olursa ulaşabilirsiniz. Üniversitelerin hazırlık atlama sınavlarına sürekli öğrenci hazırlıyoruz. Eğer ihtiyacınız olursa eğitim de alabilirsiniz bizden.

      Okuladaki eğitmenlerinizle görüşmeniz ve kaynak talep etmeniz de sizin için faydalı olabilir. Onlar da size yol gösterebilirler.

      Her zaman yardımınıza hazırız, sorunuz olursa bize blogger dan ya da info@marmaradilmerkezi.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

      Sil
  21. Merhaba,

    Ben Marmara Üniversitesine Farabi Programına başvurdum. Dil sınavına girmem gerekiyormuş. Yalnız bu sınavın içeriği hakkında hiçbir fikrim yok, biraz bilgi verirseniz sevinirim. TOEFL gibi konuşma ve yazma falan var mı?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sınav içerikleri üniversitelere göre farklılık arz etmektedir. Bu nedenle en sağlıklısı Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesinden sınav içeriği hakkında bilgi almanız olacaktır. Sınavınızda şimdiden başarılar dileriz.

      Sil
  22. merhaba ben ecem baskent hazırlıktayım ama galıba gecemeyecegım hazırandakı sınavı eylulde bırdaha hak oluyor yazın ıngıltereye dıl kursuna gıdecegım sımdı en basa dondum begınner zaten en kolayı bıttı elemantryeyım o da az kaldı .bız c kurunu gormuyoruz b2 dden sonrasına sorumlu degılız nasıl bır calısma yapabılırım sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecem Hanım Merhaba, kaynak istiyorsanız info@marmaradilmerkezi.com mail adresine isteğinizi belirten maili geçiniz. Burada dilbilgisi çalışabilirsiniz. Böylece yurtdışına gittiğinizde daha ileri bir kurdan eğitime başlayabilirsiniz. Kaynak için mail atarsanız dönüş gerçekleştiririz tarafınıza. Sınavınızda şimdiden başarılar dileriz.

      Sil
  23. merhabalr ben boğaziçinde öğrenciyim grammar sorunum var writingde bunu naıl halledebilirim 25 günde mümkün müdür mesela essay yazarken passive kullanmaktansa geniş zaman kullanıyorum passive perfect gibi grammar kurallarını essayde kullanamıyorum bunu nasıl halledebilirim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle sınavınızda başarılar dileriz. Essay yazarken değişik dilbilgisi yapılarını kullanmanız size puan getirecektir. Önünüzdeki zamanı bol bol essay yazarak değerlendirmelisiniz. Essay yazım teknikleri ile ilgili paylaşımlarımız yukarıdaki yazının sonunda mevcut. Elinizden geleni yapmalısınız. Ayrıca mutlaka essay yazım tekniklerine hakim olmalısınız. info@marmaradilmerkezi.com mail adresimize sorununuzu bildiren bir mail geçerseniz size çalışabileceğiniz online kaynakları iletiriz. Yapabileceğiniz diğer bir şey de okulda kullandığınız writing kitabınızdaki örnekleri iyice incelemek ve kendi kendinize aynı konuda essay yazmaya çalışmak olabilir. Ancak yazdıklarınızı mutlaka bir öğretmeninize ya da çok iyi derecede İngilizce bilen bir arkadaşınıza kontrol ettirmelisiniz. Mevcut seviyenizi bilmediğimiz için 25 günün yeterli olup olmadığı konusunda bir şey söyleyemeyiz. İsterseniz bir gün randevu alıp merkezimize gelerek bir öğretmenimizle görüşebilirsiniz. Yardım istediğiniz bir konu olursa bize sitemizden, bloglarımızdan ya da facebook üzerinden ulaşabilirsiniz.

      Sil
  24. merhaba istanbul üniversitesine yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ancak ingilizce sınavına girmem gerekiyor.sınav içeriği hakkında ne söyleyebilirsiniz.örnek soruları bulamadım yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, İstanbul Üniversitesi sınav örneği paylaşımı yapmamaktadır. Sınav örneği bulmanız bu nedenle çok olası değil. Sınav içerik bakımından YDS sınavı gibidir ( ÖSYM'nin yaptığı eski adıyla ÜDS/KPDS sınavları benzeri.) Çalışırken kendinize ösym'nin sorularını baz alabilirsiniz.

      Geçen sene sınava hazırladığımız öğrencilerimize dilbilgisi, kelime ve okuduğunu anlama eğitimleri verdik, bu sayede başarılı oldular.

      Sınavda dinleme bölümü ve yazma bölümü geçen sınavda bulunmuyordu. Ancak, unutmayınız ki proficiency sınavları okulların istedikleri gibi tasarladıkları sınavlardır. Eğer arzu ederseniz okulun yabancı diller bölümünü arayarak listening ve writing olmadığına yönelik olarak onay alınız.

      Çalışırken öncelikle dilbilgisi eksiklerinizi kapatın. En azından intermediate seviyesinde dilbilgisine hakim olmalasınız.

      Sınavınızda şimdiden başarılar dileriz.

      Sil
    2. Merhaba, size cevap yazdıktan sonra emin olmak için İstanbul Üniversitesi Proficiency eğitimlrini veren hocamıza ulaştım. Sınava writing bölümü eklenmiş. Ancak, speaking ve listening bölümleri hala sınavda yok.

      Bilginize..

      Sil
    3. Bir ekleme daha yapmak istiyorum, okul soruları paylaşmıyor ama yabancı diller fakültesi çevresindeki kırtasiyelerden örnek soru bulunabiliyormuş. İstanbul Üniversitesinde öğrenci olan bir öğrencimiz belirtti. İstanbul'da ikamet ediyorsanız okula gidip yabancı diller ile görüşün ve çevredeki kırtasiyelere sorun.

      Sil
  25. Öncelikle böyle bir bilgilendirmeyi yürüttüğünüz için çok teşekkür ederim. Ben Mustafa 2011de akdeniz üniversitesi radyo televizyon sinema bölümüne yerleştim 1 yıl orada okuduktan sonra kaydımı dondurup 2012 de tekrar sınava hazırlandım nihayetinde sonrasında 2013 de marmara üniversitesi radyo televizyon ve sinema bölümüne yerleştim fakat onun için bir de hazırlık sınavı çıktı önüme bölümüm %30 ingilizce olmasına rağmen zorunlu hazırlık olduğnu öğrendim. Tabii ki muafiyet sınavını geçemedim ve hazırlık okumak zorunda kaldım fakat şuan ortalamam o kadar kötü ki hayatım darmadağın oldu yarın final sınavım var ortalamam 45 yarın 75 almam gerekiyor fakat bu oldukca zor benim için. Bana yardımcı olun lütfen en azından yönlendirin. Yaşıtlarım son sınıfa geçerken seneye ben hala hazırlık sınıfnda olmak istemiyrm artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Bey Merhaba, sistemle ilgili bir sıkıntı vardı, mesajlara ancak bugün dönebiliyoruz. Sizin için geç bir cevap bu ne yazık ki, çoktan sınavdan çıktınız. Eğer sınavı geçemezseniz mutlaka profesyonel yardım almalısınız. Eksiklerinizin tamamlanması gerekiyor. Bu sınavı geçemezseniz bile sakın üzülmeyin önünüzde eylüle kadar zaman var. ( Sizin bir sınav hakkınız daha var eğer yanlış bilmiyorsam. ) Eğer başka sormak istedikleriniz varsa buradan ya da info@marmaradilmerkezi.com dan bize ulaşabilirsiniz. Sınav sonucunuz belli olsun önünüzdeki süreç için gereken yardımı ve yönlendirmeyi yaparız.

      Sil
  26. merhabalar.. öncelikle bu güzel site için emeğinize sağlık demek istiyorum.. odtünün proficiency sınavına gireceğim ve önümde 8 gün var. sizce reading ve cloze bölümleri için ne yapabilirim? denemelerimde genelde kötü sonuçlar elde ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle sınavınızda başarılar dileriz. İngilizce seviyenizi belirtmemişsiniz, bu nedenle çok genel bir cevap yazmak zorundayım. Eğer ODTÜ'de hazırlık okuduysanız, derste okuduğunuz reading kitaplarınızı kullanın çalışmak için. Sorular sınıftaki yaptıklarınıza benzer çıkar. Close Test için de aynı tavsiyeyi vereceğim. Eğer ODTÜ'de hazırlık okumadıysanız, okula uğrayın ve özellikle reading / close test materyallerinden edinin ( Örneğin İTÜ'den bu materyaller sağlanabiliyor ama Odtü böyle bir imkan sağlıyor mu bu konuda bilgim yok. -İstanbul'da eğitim veren bir kuruluşuz - Yada okul çevresindeki kırtasiyelere danışın.

      Daha detaylı bilgi isterseniz lütfen daha detaylı olarak yazınız. İsterseniz info@marmaradilmerkezi.com'dan da ulaşabilirsiniz.

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  27. merhaba ben yatay geçiş için Marmara Tıp Fakültesine başvuracağım fakat İngilizce yeterlilik sınavını geçmem gerekiyor ve 1 ayım var ne öneririsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, İngilizce seviyeniz intermediate'ın altındaysa mutlaka özel ders almalısınız. Ancak intermediate seviyesindeyseniz dilbilgisi konularını tekrar etmeli, bol bol okuma çalışması yapmalısınız. Sınav dilbilgisi ve okuduğunu anlama ağırlıklı. Marmara Üniversitesi soru paylaşımı yapmamaktadır. İnternette 6-7 yıl önce yapılmış eski sınavları bulabilirsiniz. Google'dan araştırın. Ancak yeni sınavların sorularını bulamazsınız. O eski sınavlar size fikir verebilir. Sınavın içeriği onlar gibi olacaktır ancak üniversiteler her zaman için değişiklik yapma haklarını saklı tutarlar. Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  28. İyi günler ben Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde hazırlık öğrencisiyim.Hazırlıkta 1 yıl geçirdim.Final sınavında 54 aldım ama geçmem için 65 almam gerekiyordu.Bütünleme sınavında 10 günlük çok yoğun olmayan bir çalışmayla 63 aldım ama yeterli olmadı.Tavsiyeleriniz nelerdir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Alperen Bey, eksik olduğunuz noktaya yoğunlaşın ve imkanınız varsa bir proficiency hazırlık öğretmeninden sınava uygun olarak 2- 4 saat kadar özel ders alın. Çok faydalı olur. İmkanınız yoksa okulda kullandığınız materyalleri tekrar edin. Hazırlıkta yaptığınız proficiency hazırlık sınavlarınız olacaktır onları yeniden çözün. Hatanız dilbilgisindeyse ona, okumadaysa ona yoğunlaşın. Okul kitaplarınızı kullanabilirsiniz çalışırken. Belli bir noktaya kadar gelmişsiniz kendi çabanızla ancak eksik olduğunuz şeyi tamamlamadan sınavı geçemeyeceksiniz. Ve eksiğinizi saptamadan size tavsiyede bulunmamız doğru olmaz. Eksiklerinizi kendiniz bilmiyorsanız okul hazırlık öğretmenlerinizle görüşün. Okulda mutlaka yetkili bir öğretmen bulacaksınızdır. Sınavınızda başarılar...

      Sil
  29. İyi günler ben İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde hazırlık sınıfı öğrencisiyim.Bende hazırlıkta 1 yıl geçirdim. Açıkcası 1 sene boyunca hiç çalışmadan önemsemeyerek 69 puan topladım ve bizim okulun sistemine göre dönem içi 67 ve üstü toplayan öğrenciler final ve bütten 50 alıp gecmek zourndalar.Ben ise malesef finalden 49 ve bütten 45 aldım.Yaklaşık 2 hafta sonra sınavım var ve cok ciddiye alıyorum ama 1 puanla kaldıgım için motivasyonum hiç yok ve bu 2 hafta ıcınde düzenli çalısmayla 60 alabılırmıyım bilmiyorum yardımcı olursanırız sevinirim şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sadece bir puanla geçememiş olmanız üzücü ama bu sınavı geçme şansınız yüksek. Öncelikle önceki sınavlarınızda kaçırdığınız yerlere ağırlık verin çalışırken. Okulda kullandığınız materyalleri kulanmanız yeterli olur. Ayrıca daha önceki sınavlara ait sorular varsa onları tekrar edin. İmkanınız varsa 4-6 saat kadar özel ders alın. Motivasyonunuzu düşürmeyin çünkü daha önce de sınavın çoğunu başarabilmişsiniz. Sınavda mutlaka dikkatinizi toplayın. Bazen özellikle writting bölümünde dikkat eksikliğinden hata yapılması çok olası. Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  30. Merhabalar.. Ben Çankaya üniversitesi İç mimarlık öğrencisiyim 1 yıl hazırlık gördüm fakat 5 puanla hazırlık sınavını geçemedim. Verilen ödevleri yapmama ve dersi dinlememe ragmen yeterli olmadı. Hazırlık ile beraber ingilizce kursuna da devam ettim hazırlık tayken inter seviyesinde tamamladım. Şuan kurstada inter deyim bu aydan sonra upper olucam. Fakat içimden hiç çalışmak gelmiyor linkinizi de okudum gereken notlarıda aldım. Elimde kaynak olara çeto diye bir kaynak var fakat çok zor yapamıyorum. 3 ayım var eylülde sınava giricem istiyorum ki yavaş yavaş ingilizceyi anlıyım sınavı stressiz bir şekilde atlatıyım ve iyi bi not ile geçeyim bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatma Hanım, Hem kursa gitmenize hem de ödevleri yapmanıza rağmen anlamama sorununuzun devam etmesi konusunda iki şey var: ya öğretmenleriniz sizi doğru yönlendirmedi ya da siz söylenenleri tam olarak yapmadınız. Bu konuyu mutlaka sizinle ilgilenen kurs öğretmeninizle konuşun. Sizi en iyi öğretmenleriniz tanır. Mutlaka eksik olduğunuz bir bölüm vardır. Bunun saptanması gerekli. Ne yazık ki mevcut seviyenizi saptamadan size tavsiye vermemiz doğru olmaz. Eylüle kadar önünüzde yeterli süre var. Hem belli bir noktaya getirmişsiniz kendinizi. Lütfen eksiklerinizin doğru saptanması için kursunuzla özel olarak görüşün. Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  31. merhaba,ben bu yıl üniversiteye başlayacağım ve proficiency sınavı hakkında bazı endişelerim var. hazırlık sınavını geçmek istiyorum ve bu yüzden şimdiden çalışmaya başlamak istiyorum ama nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bir fikrim yok. yardımcı olursanız sevinirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sizi tebrik ederiz. Yukarıdaki yazı içinde zaten yazılacakları yazdık ama seviyeniz eğer en az intermediate değilse hazırlık sınavını geçmeniz imkan dahilinde değildir. Eğer seviyeniz yeterli değilse ve sınavı kesinlikle geçmek istiyorsanız mutlaka çok yoğun bir şekilde eğitim almalısınız. Eğer İngilizce seviyeniz intermediate ise o zaman kazanacağınız okula göre bir çalışma planı içine girmelisiniz. Çünkü üniversitelerin sınavları birbirlerinden farklıdır. Şimdiden üniversite hayatınızda başarılar dileriz.

      Sil
    2. tekrardan merhaba,cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. ben lisede yabancı dil bölümünde okudum zaten ve bu yıl tercih yaptım ve yüksek ihtimalle odtü ingilizce öğretmenliği olacak gibi gözüküyor. aslında grammar anlamında pek eksiğim yok ve seviye olarak indermediate seviyesinden daha üst seviyedeyim ve hatta upper intermediate diyebiliriz.ama lys 5 formatına alışkın olduğum için proficiency sınavı hakkında bazı endişelerim var. listening,writing,speaking anlamında çok fazla pratiğe sahip değilim. lys sürecinde test ağırlıklı çalıştığım için bu skilllere pek fazla vakit ayıramadım doğrusu ve bu da beni tedirgin ediyor proficiency sınavı hakkında. ve söz konusu odtü olunca biraz daha tedirgin oldum açıkcası. neler yapmamı ve nasıl bir yöntem izlememi tavsiye edersiniz? biraz daha detaylı anlatırsanız çok memnun olurum. şimdiden hem cevabınız hem bu faydalı bloğu yaptığınız için çok teşekkür ederim.
      seda

      Sil
    3. Merhaba, öncelikle sizi içtenlikle tebrik ederiz. Çok yüksek bir puan yapmış olmalısınız. Çok haklısınız. Dilbilgisi ve okuduğunu anlama ağırlıklı bir sınavı başarıyla geçtiniz ama dinleme ve yazma becerinizde eksikler olması muhtemeldir.

      Hangi şehirde yaşadığınızı yazmamışsınız ama eğer İstanbul'da yaşıyorsanız İTÜ nin Proficiency Hazırlık kitabını almanızı tavsiye ederiz. ( İTÜ Maçka Kampüsü Yabancı Diller Fak. de bulabilirsiniz. )

      Eğer Ankara yaşıyorsanız ODTÜ içindeki fotokopicilere ve kampüs civarındaki fotokopicilere uğrayıp hazırlıkta kullandıkları writing / listening kitaplarından alın. ( Ankara'da şubemiz olmadığı için sınavda işinize yarayacak bir kaynak olup olmadığını bilmiyoruz. İstanbul'da öğrencilerimiz için üniversiteleri ve sundukları kaynakları araştırıyoruz.)

      Önünüzdeki zamanı bol bol dinleme ve essay çalışmasına ayırın. Eğer imkanınız varsa yazma ve dinleme teknikleri için kısa dönemli bir uzman öğretmenden yardım alın. ( Eğer İstanbul'da ikamet ediyorsanız Proficiency eğitimlerimizden faydalanabilirsiniz. ) Sizin seviyenizdeki bir öğrenci için 6 - 10 saatlik özel ders yeterli olur. Doğru bir şekilde yönlendirilip ardından tek başınıza çalışmaya devam edebilirsiniz ve sınavda başarılı olursunuz.

      Sınav içeriğini iyice inceleyin : http://www.dbe.metu.edu.tr/prf/

      Listening için ayrıca http://learningenglish.voanews.com/ sitesini kullanabilirsiniz. ( Kelime ve dinleme pratiği açısından )

      Ayrıca ted.com sizin için faydalı bir kaynak.

      Umarım önerilerimiz faydalı olur. Sizi tebrik eder, üniversite hayatınızda başarılar dileriz.

      Sil
    4. cevabınız için çok teşekkür ederim.Ama Eskişehir'de yaşadığım için İstanbul ve Ankara'daki kaynaklara ulaşmam pek muhtmel değil.Tavsiye ettiğiniz sitelere ve sınavın içeriğine baktım çok teşekkürler.Listening için yabancı dizi izlemenin ne denli faydası olur ve essay çalışmalarını rastgele bir konu seçerek mi yapmalıyım?

      Sil
    5. Essay için proficiency essay topics diye google'da aratın çok konu bulacaksınız. İstediğiniz konuyu seçin. Yazdıktan sonra mutlaka kontrol ettirin. Yabacı dizilerin faydası olur ama daha çok genel İngilizce anlamında. Başarılar...

      Sil
  32. Merhabalar , ben ağustosta BUEPT' e giricem listening bölümünde sıkıntı yaşıyorum. Intermediate seviyedeyim ne gibi bir taktik izlemem gerekiyor malum bir de sadece 1 ayım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle sınavınızda başarılar dileriz. Boğaziçi üniversitesinde dinleme için kaynak kitap var mı bir bakın öncelikle. Okul çevresindeki kırtasiyeleri de gezin. Note-taking için Istanbul Teknik Universitesi Maçka Kampüsündeki Yabancı Diller Bölümü içinde satılan Proficiency Practice kitabını alabilirsiniz. Orada notetaking için örnek parçalar ve sorular var. Ne yazık ki piyasada note-taking için hazırlanmış kitap pek bulunmamaktadır.

      http://learningenglish.voanews.com/ sitesi dinleme için güzel bir site. Buradan metinleri mp3 olarak indirebilirsiniz. Önce dinleyip dinlerken not alabilirsiniz. Sonra yazdıklarınızı metinle karşılaştırıp ne kadar doğru not aldığınızı görebilirsiniz. Elbette burada sorular yok ama en azından dinleme pratiği için güzel bir site.

      Sil
  33. Merhaba iyi günler,yıldız teknik üniversitesine yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ama 25 temmuz tarihinde proficiency sınavı var. benim ingilizce seviyem ise grammer olarak intermediate seviyesinde.kelime bilgisi ve reading olarak ise pre-intermediate ile intermediate arasında sayılırım. Bu üniversitesinin geçmiş yıllarda sorulan sorularına sahibim; vocabulary, grammer ve reading kısımlarından oluşuyor(writing, speaking ve listening varsa bile benim bilgim yok)...Sizce bu seviyede ve herhangi bir eğitmen olmadan, kalan 12 gün boyunca nasıl bir hazırlık yaparsam bu sınavı geçebilirim ? Ayrıca yukarıdaki yazınızda kelime ezberlemenin faydası olmayacağını yazmışsınız..sizde 12 günlük bir süreçte maximum sayıda kelimeyi nasıl öğrenebilirim ? Şimdiden çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık...
    Enes

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Enes Bey, sizi test etmeden öneride bulunmamız doğru olmaz. Elinizdeki sınavı önce çözün, en çok hata yaptığınız bölüme çalışın. İmkanınız varsa mutlaka eğitim alın çok kısa bir süreniz var. YTÜ'nün hazırlık kitaplarından edinin, orada çok sayıda reading mevcut. Bol bol reading okuyun burada geçen kelimeleri öğrenin. Başarılar dileriz.

      Sil
  34. Merhaba. Ben bu sene abant izzet baysal universitesi hazirlik okudum fakat hazirandaki sinavi gecemedim. Eylulde tekrar var. 65 almam lazim tekrar hazirlik okumayi goze alamam hem kendim hem ailem acisindan. Cok zor durumdayim. Grameri yapiyorum ama kelimeleri nasil ezberlemeliyim bilmiyorum. Calismaya ufaktan basladim ama bikac zaman sonra ya gecemezsem bu son sansim deyip kendimi uzuyorum. Calisirsam kendime guveniyorum gecerim diyorum. Evde tek calisiyorum. Bi onerinizvarsa lutfen soyleyin. Nasil baslamaliyim. Atlatmaliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kendinizi üzmeyin bunun yerine konsantre olup çalışın. Ufaktan başladığınızı yazmışsınız. Sınava çok uzun bir süre yok derhal hızlandırın çalışmalarınızı. Her gün çok düzenli bir şekilde dilbilgisi, okuma çalışmaları yapın. Hazırlık kitaplarınızı kullanın. Burada geçen kelimeleri öğrenin. kelime ezberlemek için ne yazık ki sihirli bir metod yok. Bir kelimeyi ne kadar çok görür, duyar ve kullanırsanız o kadar iyi öğrenirsiniz.

      İmkanınız varsa mutlaka sınava yönelik eğitim alın. İmkanınız yoksa yukarıda yazdıklarımızı yapın.

      Kendinize fazla yüklenmeyin ama İngilizceye asılın. Çalışınca başarılı olacaksınız.

      Sınavınızda başarılar.

      Sil
  35. Merhabalar, Ben Bursa Teknik Üniversitesi öğrencisiyim. Hazırlık sınıfını 1 yıl okudum. İngilizce seviyem upper intermediate düzeyinde ama hazirandaki yapılmıs olan proficiency sınavından gecemedim ve diğer sınavda eylül ayının ortalarında. Sınavda 4 kısım var: 80 soruluk test sınavı (bu sınavda 40 soru üstü doğru yapmak gerekli) listening,writing,speaking.Ciddi anlamda çalışmaya başlayalı 2 hafta oluyor ama ben istediğim başarıyı elde edemedim.Evde kendim çözdüğüm 20 soruluk grammer testinden 8-10 yanlışım çıkıyor. Grammer bilgim iyi ama çıkan sorularda kararsız kalıyorum.İlk sorum şu sizce kursa gitmek ya da özel ders almak gerekli mi yoksa evde çalışmak mı( interneti etkili bir şekilde kullanarak) ? Diğer sorum ise: Speaking yeteneğimi nasıl geliştirebilrim? Sınavda yabancı öğretmenin soruduğu sorulara hızlı bir şekilde cevap veremiyorum. Ve son sorum olarak listening ile ilgili önerebileceğiniz siteler var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, üniversitenizin sınavını iyi bilen bir öğretmenden / kurstan ders almanızı öneririz. Dilbilgisi hatalarınızın nedeni belki çözüm teknikleri ile ilgili sıkıntı yaşıyor olmanız olabilir ya da sizin farketmediğiniz belli eksikleriniz vardır. Seviye tespitinzi yapmadan bir şey söylememiz doğru olmaz.

      Speaking bölümü adı üstünde konuşma bölümü olduğu için mutlaka pratik yapmanız gerekli, yani ya bir öğretmen ile ya da eğer varsa yabancı arkadaşlarınız ile bu beceriyi geliştirebilirsiniz.

      Okuma ve Dinleme için Faydalı Siteler

      http://www.breakingnewsenglish.com/

      http://www.fullspate.net/english-articles-advanced/

      http://www.englisharticles.info/

      http://www.english-online.at/index.htm

      http://www.esl-lab.com/

      http://www.newsinlevels.com/

      Öncelikle gerçek seviyenizi bir uzman öğretmene ölçtürün. Herhangi bir kursa sakın yazılmayın. Proficiency eğitimleri verebilen bir kursa yazılın. Sınav çözüm tekniklerini öğrenmelisiniz ve hedefinize yönelik olmalı bu kurs / eğitim. İstanbul'da ikamet etseydiniz sizi merkezimize davet ederdik ama muhtemelen İstanbul dışında yaşıyorsunuz.

      Son olarak kursa başlayana dek boş durmayın. Okulda kullandığınız reading / varsa listening kitaplarınızı çalışın. Elinizde kompozisyon örnekleri vardır muhtemelen. Aynı konularda siz de yazın. Zaten eğitim alırsanız öğretmenleriniz sizi yönlendirecektir.

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
    2. Yaptığınız değerlendirme için cok teşekkürler. Son bir şey olarak proficiency sınavının cevaplı değilde çözümlü olarak anlatıldığı (hani bu soru neden öyle oldu gibisinden) bir site yada bir kitap var mı önerebileceğiniz ?

      Sil
    3. Merhaba, proficiency sınavı içerik bakımından üniversitelerin belirlemiş olduğu bir sınavdır yani her üniversiteye göre farklıdır bu nedenle çözüm teknikleri için hazırlanmış bir yayın / site bulunması çok zordur ve bir uzman ile hazırlanmak da bu nedenle önemlidir. Siz yine de youtube'u deneyin belki bu konuda video bulabilirsiniz.

      Sil
  36. Merhabalar , ben Bezm-i Alem üniversitesini kazandım bu sene. İngilizce hazırlık sınıfını okumak istemiyorum. İngilizce seviyem orta denebilir. Bana neler tavsiye edersiniz? Birde kelime bilgisi için neler önerirsiniz çok çabuk unutuyorum ben kelimeleri çünkü. Speakin listenin ve grammer için bana kaynakta önerebilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Öncelikle sizi tebrik ederiz. Yapabileceklerinizi zaten yukarıdaki yazımızda belirttik. Sınavı atlamak istiyorsanız üniversitenizin sınavına yönelik bir eğitim almanızı öneririz. Kelime öğrenmek isteyenler için de yukarıdaki yazımıza bir bölüm mevcut.

      Üniversite hayatınızda başarılar dileriz.

      Sil
  37. Merhabalar ben medipol universitesi tip fakultesini kazandim. İngilizce hazirligi atlayabilmek adina paragraph studies diye bir kitap aldim yeni kelimeler ogrenip kaliplarini ve kullanis bicimlerini ezberleyip reading text cozuyorum. Sizce yararli olabilir mi baska ne yapmami onerirsiniz? Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrik ederiz.

      Elbette yararlı olabilir ancak seviyenizi test etmeden ve eksiklerinizi bilmeden ne yazık ki sizi yönlendiremeyiz.

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
    2. Merhaba , bende medipolde hazırlık okudugum icin gorunce yardım etmek istedim. oncelikle facebookta 2013 2014 tıp grubuna katılabilir orda iletisime gecebilirsin. bi üst donemin oldugu icin cok yardımcı olacaklar. benim kazandıgım sene , bu arada ben hazılrık okudum fakat iyi bi puanla bitirmistim, note taking vardı , bunun icin bol bol listening partlar dinleyip not alabilirsin , uzun uzun paragraflar vardı bunun icin ben reader at work 2 ile calısmıstım , soru trazları benim donemimde aynıydı. aynı zamanda gecmis donemlerin sınavları var hala ya da okul ile iletisime gecip bu soruları alabilrsin. reading cok buyuk bi puanı vardı oyle hatırlıyorum . umarım basarılı olursun. şimdiden bol sans .

      Sil
  38. Merhaba ben yeditepe üniversitesi ingilizce öğretmenliği bölümünü kazandım.. Hazırlık sınavını atlamak istiyorum ama okuyan herkes cok zor oldugunu dile getiriyor ve bende cok kaygılanıyorum 4 bölümden olusmakta sanırım sınav grammar vocabulary reading ve writing dimi listening ve speaking yok? Bir bilgi verirseniz cok mutlu olurum ve hangi sınav sekli bir link atarsanız cok tesekkür ederim simdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sizi tebrik ederiz.

      Okulunuzun kendi sitesinden paylaştığı sınav içeriği linkte : https://www.yeditepe.edu.tr/dotAsset/188359.pdf

      1 Bölüm : Dilbilgisi (40 puan ).
      2. Bölüm : Vocabulary ( 20 puan )
      3. Bölüm : Reading Comprehension ( 20 puan ) değerinde çoktan seçmeli sorular yöneltilmektedir.
      4. Bölüm : Writing ( 20 puan )

      Daha fazla bilgi için okulunuzun hazırlık bölümü ile irtibata geçiniz ve bilgileri birinci elden alınız.

      Sınava yönelik eğitim almak isterseniz info@marmaradilmerkezi.com dan bize ulaşabilirsiniz.

      Sınavınızda başarılar.

      Sil
  39. merhaba ben ingiliz dili ve edebiyatı kazandım ama benim writing de çok sıkıntım var . muafiyet sınavına bir ay var hergün kendim birşeyler yapmaya çalısıyorum ama yeterli değil . writing i nasıl halledebilirim kolay pratik bir yolu var mı ? kalıpları mesela . yardımcı olurmusunz lütfen nasıl halledebilirim ? çok az bir zamanım kaldı . ve paylaştığınız essay kalıplarına ulaşamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ela Hanım, öncelikle tebrikler. Sorunuza bayram tatili nedeniyle geç cevap yazıyoruz, kusura bakmayın.

      Yazdıklarınızın kontrol edilmesi gerekli, yoksa nerede yanlış yaptığınızı bilemezsiniz. İlgili linkleri bir, iki gün içinde yeniden aktif hale getireceğiz. Sitemiz yenilendiği için derslerin bir kısmı henüz taşınmadı.

      İnternetten pek çok essay örneği bulabilirsiniz. Örneğin : http://www.ieltsbuddy.com/ielts-essay.html güzel bir sitedir.

      Eğer imkanınız varsa kısa dönem bir eğitim almanız sizin için çok faydalı olur. Essay teknikleri eğitimlerimiz genellikle 4 yada 8 saat arasında değişir. ( Öğrencinin altyapısına göre )

      Eğitim almak isterseniz info@marmaradilmerkezi.com dan bize ulaşabilirsiniz.

      İçerikleri en kısa sürede yenilenen sitemize ekleyerek aktif hale getireceğiz. Onlarda sizin için faydalı olur.

      Sil
  40. hocam okuldan arkadaş sayenizde prof sınavını geçtiğini söyledi. siz olmasanız hayatta geçemezmiş hatta. eğitiminiz ilginiz alakanız çok iyiymiş. sizlerden çok memnun kalmış. bende sizin kurumdan eğitim almaya karar verdim. yoksa geçemiyeceğim gene. ne yapmam lazım? çok acil yardım lütfen. hem burdan hem mailden yazıyorum size. daha önce hazırlık okudum ama bi türlü tutturanıyorum geçiş notunu eylül artık son şansım halletmem şart. moralim bozuk artık sınav yüzünden. essay puanım çok düşük. yükselmiyor. bu arada bahçeşehir ünide ögrenciyim. hemen derse başlayabilir miyiz? ne kadar ders almam lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tüm öğrencilerimizde kesin memnuniyet için çalışıyoruz umarım size de çok faydalı olacağız.

      Size hem yukarıda sorduğunuz sorular hem de maildeki diğer sorularınızla ilgili detaylı bir maille dönüş yaptık. İnceledikten sonra mail / telefon ile irtibatta kalırız.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  41. Bize böyle bir imkan sunduğunuz ve öğrencilere cevap yazdığınız için teşekkürler. Çok hoş bir şey yaptığınız. İnsanlara değer verdiğiniz belli.

    Ben İTÜ'yü kazandım. Bence intermediate seviyesinde İngilizcem var ama çok yeterli hissetmiyorum kendimi çünkü bölümüm yüzde yüz ingilizce. Sizce hazırlığı atlamalı mıyım yoksa bir sene hazırlık okumam benim için daha faydalı olur mu?

    Mavi kitabım var. Essay bölümü zor geliyor daha doğrusu yazdıklarımdan emin olamıyorum. Sizden sadece essay dersi alabilir miyim?

    Dinleme bölümüm fena değil. Hep yabancı müzik dinlerim bunun faydasını görüyorum sanırım. Yani biraz üzerine eğilirsem geçebilirim gibi geliyor ama geçersem bölüm çok zorlar mı emin olamadım. Cevabınız için teşekkür ederim. ASLI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Aslı Hanım, tebrikler.

      Güzel sözleriniz için teşekkür ederiz.

      Eğer sınavı geçebilirseniz zaten yeterli olduğunuz için geçmiş olacaksınız bu nedenle mutlaka sınavı geçme şansınızı deneyin.

      Intermediate seviyesinde olmanız ve dinleme becerinizin iyi olması sizin için çok ciddi birer artı. Elbette sizi test etmeden ve seviyenizi bilmeden yorum yapmamız çok doğru değil ama yazdıklarınıza göre geçme şansınız yüksek görünüyor.

      Hangi bölümü kazandığınızı yazmamışsınız ama hangi bölüm olursa olsun ilk sene biraz zor gelebilir. Neticesinde Akademik bir hayata başlıyorsunuz artık ve hem yeni konuları öğrenmek hem de İngilizce terim öğrenmek elbette biraz zor gelebilir ama hazırlığa gitseniz de kendi alanınızla ilgili terim öğrenmeyeceksiniz, bu nedenle hazırlık atlama şansını kullanın.

      Elbette sadece essay yazmak için eğitim alabilirsiniz. Görüşme ve değerlendirme randevusu için info@marmaradilmerkezi.com dan bizimle iletişime geçebilir, 0212 635 45 52 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.



      Sil
  42. merhaba ben bu sene hacettepe hemşireliği kazandım. hazırlık atlama sınavına giricem ama hangi konulara çalışmam gerektiğini bilmiyorum bu konuda bir bilginiz var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrikler.

      Hacettepe Üniversitesi, resmi sitesinden soru paylaşımı yapmamaktadır. İnternette bazı sitelerde eski sınav soruları bulunabilmektedir ama resmi bir soru paylaşımı olmadığı için link vermiyoruz size çünkü üniversiteler içeriği değiştirme hakkını saklı tutar. Sizi yanlış yönlendirmek istemeyiz. En sağlıklısı hazırlık bölümü ile direk ya da telefonla görüşmenizdir.

      Hacettepe yayıncılığın Proficiency için hazırladığı kitaplar bulunmaktadır.

      Seviyenizi bilmeden size öneride bulunamayız ama eğer en az pre-intermediate seviyesinde İngilizce bilginiz olduğunu düşünüyorsanız önce uzman bir öğretmene seviye tespitinizi yaptırın ve eğer geçebileceğinizi düşünğrse eğitim alın.

      Eğer intermediate seviyesindeyseniz o zaman dilbilisi tekrarlarını kendiniz yapın, okuma ve dinleme için Hacettepe yayıncılığın kitaplarını kulanın. Ancak yine de sınava yönelik kısa dönemli teknik eğitimi almanız faydalı olur.

      Eğer upper-intermediate seviyesindeyseniz eğitim almanıza gerek yok. Okuma - dinleme pratikleri yapmanız yeterlidir.

      Ama her şeyden önce okulla iletişime geçin ve hangi seviyede olduğunuzu öğrenin.

      Sınavınızda başarılar.

      Sil
  43. merhabalar. ben yıldırım beyazıt üniversitesi tıp fakültesini ingilizce kazandım. hazırlıgı gecmem için bana hangi kaynaklardan çalısmam gerektiği hakkında yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrikler,

      Öncelikle örnek sınavları çözün. Üniversitenizde sorular mevcut :

      http://www.ybu.edu.tr/content_detail-257-538-ingilizce-muafiyet-sinav-ornegi-.html

      Eksiklerinizi görün. Ne yazık ki tavsiye edebileceğimiz bir kitap bulunmuyor ama bulunduğunuz ildeki kitapçılara gidip proficiency üzerine yazılmış bir kaynak varsa alabilirsiniz.

      Ayrıca okulunuzun hazırlık sınıfında kullanılan kaynakları edinip onları çalışabilirsiniz. Okul çevresindeki fotokopicilerde ya da okulunuzdaki fotokopicilerde kaynak olması lazım ama bu konuda emin değiliz.

      Eğer seviyeniz yetersizse hazırlık okumalısınız.

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  44. Merhaba öncelikle size minnettarız yardımcı olduğunuz için.
    Ben mevlana üniversitesi burslu ing öğrt kazandım ama benim bir sıkıntım var hazırlık konusunda ticaret meslek lisesi çıkışlıyım dil sınavına da öylesine girmiştim 20000lerde oldum. Hazırlık okumadan direk birinci sınıftan başlamak istiyorum ama korkuyorum zorlarınırım diye bir yıl da kaybetmek istemiyorum acaba bana biraz yardımcı olabilir misiniz en azından evde kendi çalışma programımı oluşturmam için?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrik ederiz, güzel sözleriniz için teşekkürler.

      Google'a mevlana üniversitesi proficiency sıkça sorulan sorular yazın. Üniversiteniz zaten bu sorularınızı kendisi yanıtlamış. Üniversitenize göre sınav upper-intermediate seviyesinde olacak.

      Eğer hazırlığı geçmek istiyorsanız üniversitenizin hazırlık sınıfında okutulan materyalleri edinin ve onlara çalışın.

      Özellikle dinleme becerinizi geliştirmeniz çok önemli. İnternetten Ted sitesi sizin için faydalı olabilir.

      Yazma beceriniz eğer yetersizse kısa dönem eğitim alınız. Kendiniz çalışmak isterseniz http://www.ieltsbuddy.com/ielts-writing.html sitesi faydalı olur.

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  45. merhaba inglizce seviyem 0 denilebilir mecbur hazırlık okuyacağım hazırlığa kadar 1 aylık bi süre var ben kendim ingilizcemi nasıl belli seviyeye getirebilirim nasıl çalışmamı önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrik ederiz. Marmara Dil Merkezi ana sitemizde ( http://www.marmaradilmerkezi.com/anasayfa ) üst menüden dersler ve ücretsiz dersleri seçin. Dilbilgisi için A1-A2 konu anlatımlarımızı çalışabilirsiniz. Dinleme için ise üst menüden dersler ve altından videoları seçin açılan sayfadan short movies olanı seçin. Burada basit İngilizce videolar var.

      Hazırlığı ciddiye alın ve mutlaka hergün derse devam edip öğretmenlerinizin önerilerini uygulayın.

      Size çok başarılı ve eğlenceli bir üniversite hayatı dileriz.

      Sil
  46. merhaba iyi akşamlar
    öncelikle böyle bir blogta bilgilerinizi ve fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim
    Ben kemerburgaz üniversitesi öğrencisiyim bir sene hazırlık okudum son kurdaydım fakat yeterlilik sınavını geçemedim ve eylülde bir tane daha var ona gireceğim, listening ve essay yazma konusunda hala eksiklere sahibim bu ikisi için önerebileceğiniz kaynak site veya fikiriniz var mı?
    Birde okul olmadığı için essay yazmaya çalışsam bile kendi hatalarımı göremeyebiliyorum ve tekrar ediyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba?
    Şimdiden Çok teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  47. Merhaba, tebrik ederiz ve güzel sözleriniz için teşekkürler.

    Okuma ve Dinleme için Faydalı Siteler

    http://www.breakingnewsenglish.com/

    http://www.fullspate.net/english-articles-advanced/

    http://www.englisharticles.info/

    http://www.english-online.at/index.htm

    http://www.esl-lab.com/

    http://www.newsinlevels.com/#

    Essay için faydalı bir site :

    http://www.ieltsbuddy.com/ielts-essay.html

    Essay konusunda imkanınız varsa kısa dönemli bir eğitim almanızı tavsiye ederiz.

    Sınavınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  48. Merhabalar bende bır sene hazırlık okudum fakat hazırlığı geçirmedim Eylül ayında tekrar bır sınav var readıng ve lıstenıng bölümünde cok eksıgım yardımcı olursanız sevınırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Aşağıda fayalı olabilecek site linkeri mevcut. Okulda kullandığınız kaynakları da kullanmanızı tavsiye ederiz.

      Agendaweb
      Her Konuda her seviyeden alıştırmalar bulabileceğiniz bir site :
      http://www.agendaweb.org/

      English Page : Yan menüden çalışmak istediğiniz konuyu seçin.
      http://www.englishpage.com/index.html

      Okuma ve Dinleme için Faydalı Siteler
      http://www.breakingnewsenglish.com/
      http://www.fullspate.net/english-articles-advanced/
      http://www.englisharticles.info/
      http://www.english-online.at/index.htm
      http://www.esl-lab.com/
      http://www.newsinlevels.com/#

      Sil
  49. Merhabalar ben bı sene hazırlık okudum fakat yeterlılık sınavında ortalamam 59da kaldı geçmem için 60 olması gerekıyordu simdi Eylül'de bır sınav daha var sizce neler yapmalıyım bütün grammar bılgısıne şahının fakat lıstenıng ve readıng bölümünde sıkıntım var yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekkurlerımı arz ederım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, okulda kullandığınız kaynakları tekrar edin.

      Agendaweb
      Her Konuda her seviyeden alıştırmalar bulabileceğiniz bir site :
      http://www.agendaweb.org/

      English Page : Yan menüden çalışmak istediğiniz konuyu seçin.
      http://www.englishpage.com/index.html

      Okuma ve Dinleme için Faydalı Siteler
      http://www.breakingnewsenglish.com/
      http://www.fullspate.net/english-articles-advanced/
      http://www.englisharticles.info/
      http://www.english-online.at/index.htm
      http://www.esl-lab.com/
      http://www.newsinlevels.com/#

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  50. merhaba ben bu sene pamukkale üniv de ftr kazandım hazırlık atlama sınavında ne gibi sorular var hangi konular var hiç bilmiyorum beni bilgilendirebilir misiniz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tebrik ederiz. Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu sayfasında üniversitenizin muafiyet örnek sınavı mevcut. Oradan içeriğe bakabilirsiniz.

      Tam linki bu şekilde: http://www.pau.edu.tr/ydyo/tr/haber/muafiyet-ornek-sinav

      Sınavı inceledikten sonra blogumuz içinde yeni hazırladığımız yazıya bakın. İsmi proficiency sınavına hazırlanan öğrencileri için çok faydalı siteler ve kaynaklar. http://marmaradilmerkezi.blogspot.com.tr/ da yani blog ana sayfamızda hemen birinci sırada. Buradan yardımcı kaynaklara ulaşabilirsiniz.

      Sınavınızda başarılar.

      Sil
  51. merhaba :)) ben 9 eylül tıp fakültesini kazandım ve 5 eylülde hazırlık sınavımız var sınavda kompozisyon yazma varmış ama kompozisyon konuları hakkında en ufak bi fikrim yok üniversitenin çıkmış sınav sorularını da int den bulamadım kompozisyon konuları hakkında bana fikir verebilirmisiniz? yaklaşık 20 gündür kursa gidiyorum ing vasat düzeydeydi ama şimdi biraz daha iyi bu kısa süre grammer için yeterli olur mu ?bir de hazırlık sınavında sık çıkan grammer konuları hakkında bilgi albilirmiyim sizden ve geçmek için 70 almam gerekiyor bu çok zor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrik ederiz. Seviyenizi test etmeden dilbilgisi düzeyinizin yeterli olup olmayacağı yönünde bir yorum yazmamız doğru olmaz. Sınav elbette ki bir senelik İngilizce bilgisini test eden bir sınavdır ve başarılı olmak için en azından intermediate seviyesinde olmanız gerekir.

      Google'a essay topics yazın pek çok konu gelecektir. Üniversitelerde çıkan konular için bir liste yoktur.

      Sizin gibi sınava girecek öğrencilerin merak ettikleri ile ilgili yeni bir yazı hazırladık yazımıza blog ana sayfasından ulaşabilirsiniz. Hemen birinci sırada.

      Sınavınızda başarılar..

      Sil
  52. Merhaba. Ben Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandım. Hazırlık sınavına gireceğim 11 eylülde. İngilizce seviyem konusunda pek bir bilgim yok açıkcası İngilizcem iyi değil. Hazırlık okumak istiyorum ama iyi bir kurdan başlamak daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Temel olarak bilinmesi gereken konular sizce hangileridir? Bir de ingilizce kurslarına gitmeyi düşünüyorum. Kurs seçerken nelere dikkat etmem gerekir? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrik ederiz. Bu yazının en altında sorduğunuz sorular ile ilgili hazırladığımız bir yazının linki mevcut. Bu yorum bölümünden tıklayamazsınız ama üstteki yazının hemen en altında link var.

      O yazımız ve oradaki sitre önerilerimiz çok işinize yarayacaktır. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Site önerilerimizde başlangıç seviyesinden ileriye seviyeye kadar her seviyedeki öğrenci için çok faydalı siteler mevcut

      Link:
      http://marmaradilmerkezi.blogspot.com.tr/2014/08/proficiency-snavna-hazrlanan-ogrenciler.html

      Üniversite hayatınızda başarılarınızın devamını dileriz.

      Sil
  53. merhaba ben bu sene zonguldak tıp fakültesini kazandım 9 eylülde hazırlık atlama sınavı var geçemezsem ing hazırlık okucam üninin sınavları sorularına baktım kelime bilgisi parça bütünlüğü parça boşlukları vs. verilmiş en yakın anlamı falan sormuş kursa gidiyorum pre intermediate seviyesindeyim english grammer in use kitabının elemantarysını çözüyorum grammer kelimesini geliştirmek için fakat soruları yapmakta zorluk çekiyorum gittiğim kurs son kuruna yetişmişim hemen intermediateye geçti ben eksik kaldım biraz ben nasıl geçebilirim sizce? hazırlığa kalmak istemiyorum ama başlarsam da kendimi geliştirebileceiğmi düşünüyorum sanki bu kursa boşuna gidiyormuşum gibime geliyor bana yardım edebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrikler. Kursunuzdan mümkünse ek ders talep edin. Kesinlikle eksiklerinizi tamamlamak zorundasınız. Bazen öğrenciler yanlış kurs seçimi yapmaktadırlar. Amaca yönelik bir kurssa ( proficiency eğitimi veren bir kurssa ) mutlaka yardımcı olmak zorundalar.

      Eğer hazırlığa kalırsanız ve okursanız Ocak ayında geçme şansınız olabilir ( okulunuzun genel kriterini bilmiyorum ama neredeyse tüm okullar ocak ayında bir sınav daha açarlar ) Elbette tıp fakültesi diğer bölümlerden çok daha ağır olduğu için ikinci dönemden kaç ders alabilirsiniz bu konuda okulla görüşmelisiniz.

      Size ek kaynaklarla ilgili hazırladığımız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Bu yazının en sonunda linki mevcut. Sizin gibi öğrencilerin sordukları sorular ile ilgili hazırladık, size de faydalı olacaktır.

      Son olarak geçmek için elinizden geleni yapın, sınava asılın ve öğretmenlerinizle birebir görüşüp yardım talep edin. Eğer olur da sınavı geçemezseniz üzülmeyin bunun yerine önünüzdeki zamanı İngilizceyi öğrenmek için harcayın, kayıp olarak görmeyin çünkü mezun olduğunuzda İngilizceniz çok iyi derecede olursa o zaman gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok daha fazla iş imkanınız olacak. Tebrikler ve sınavınızda başarılar.

      Sil
  54. marmara üniversitesi hazırlıkta kaldım eylülde yeterlilik sınavına giricem bölümüm %30 ingilizce writing sınavından özellikle çok korkuyorum.nasıl çalışmam gerekir.sınav hazırlıktaki sınavlara göre kolaymıdır ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Blog ana sayfasından yeni hazırladığımız konuyu okuyun. Orada faydalı sitelerin paylaşımlarını yaptık ve essay yazma ile ilgili ders anlatmı için de link paylaştık.

      Bol bol yazma çalışması yapmalısınız ama yazdıklarınızın kontrol edilmesi sizin için faydalı olur. İmkanınız varsa kısa dönemli eğitimlerimizden faydalanabilirsiniz. Eğitim almak istemiyorsanız da zaten yazı içinde yapmanız gerekenlerden bahsettik ve faydalı sitelerin linklerini yazdık.

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  55. Merhaba, ben başkent üniversitesi hukuk fakültesine bu yıl başlayacağım. Fakat önce ingilizce muafiyet sınavını vermem gerekiyor. İngilizce seviyeme güvenmiyorum, özellikle writing kısmına. İngilizcemi okulun hazırlık sınıflarıyla değil de yurtdışında geliştirmek istiyorum. Fakat sınavı geçemezsem hazırlık okumaya mecburum. Şu an önümde neredeyse 10 gün var. Bana kelime, dil bilgisi gibi konularda da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba site önerileri ve linklerini paylaştığımız yeni yazımızı yayınladık. Blog ana sayfasından ( marmaradilmerkezi.blogspot.com ) ulaşabilirsiniz. Yazımızın adı Proficiency sınavına hazırlanan öğrenciler için çok faydalı siteler ve öneriler. Ayrıca, essay yazma klavuzu da bu yazımızda ekli. Faydalı olacağını umuyor sınavınızda başarılar diliyoruz.

      Sil
  56. Merhaba ben yıldız teknik universitesinde hazırlıkta kaldım. Sınava 8 gün kaldı, grammar seviyem cok iyi olmasada yeterli. Betty azarın kitabını bitirdim. Fakat çok kelime eksiğim var. Bu 8 günde ne kadar kelime ezberleyebilirim. Ayrıca essay yazarken çok sıkılıyorum, hocalara kontrol ettirdiğimde 10-15 arası puan alıyorum. Gecme notu 60. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba site önerileri ve linklerini paylaştığımız yeni yazımızı yayınladık. Blog ana sayfasından ( marmaradilmerkezi.blogspot.com ) ulaşabilirsiniz. Yazımızın adı Proficiency sınavına hazırlanan öğrenciler için çok faydalı siteler ve öneriler. Ayrıca, essay yazma klavuzu da bu yazımızda ekli. Faydalı olacağını umuyoruz.

      Essay notunuz 15 gibi gelirse sizin için avantajlı olur. Essay kuralları ile ilgili yazımızı inceleyin.

      Kelime ezberi yerine reading ve kelime sorusu çözmek daha faydalı olur. Sınavınızda başarılar

      Sil
  57. Merhabalar ben nur,nişantaşı üni 75 burslu uluslararası ilişkileri kazandım,
    haftaya ingilizce muafiyet sıb-navım var( profıcıency) şuanda tense ve okuma anlama üzerine çalışyorum ama yetersiz görünüyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrik ederiz. Sınavı geçmeniz için en az intermediate seviyesinde olmalısınız.

      Site önerileri ve linklerini paylaştığımız yeni yazımızı yayınladık. Blog ana sayfasından ( marmaradilmerkezi.blogspot.com ) ulaşabilirsiniz. Yazımızın adı Proficiency sınavına hazırlanan öğrenciler için çok faydalı siteler ve öneriler. Ayrıca, essay yazma klavuzu da bu yazımızda ekli. Faydalı olacağını umuyor sınavınızda başarılar diliyoruz

      Sil
  58. Merhaba ben Kemal. İTÜ Makine'yi kazandım. Hazırlığı atlamak istiyorum. Perşembe günü ( 4 Eylül ) sınavım var. Essay yazmada sıkıntı yok. Restatement ve reading bölümlerinde zorlanıyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrikler. Sınava çok az bir süreniz kaldı. Eğer genel İngilizce seviyeniz iyiyse kısa süreli teknik eğitim alabilirsiniz. Ancak genel İngilizceniz yetersizse eğitim almak için geç kadınız demektir. Elbette ki seviyenizi bilmeden yorum yapmamız doğru olmaz.

      Birol Çetinkaya'nın kitabını alıp çözdünüz mü? İTÜ Maçka Kampüsü Yabancı Diller Fak.de kitap satılıyor.

      Bu konuda daha fazla sorunuz varsa info@marmaradilmerkezi.com dan bize ulaşın.

      Sil
  59. ben bu sene istabul üniversitesini kazandım 2 hafta sonra ingilizce yeterlilik sınavına giricem .internetten essay örneklerini anlayarak okuyabiliyorum ama kendim yazmak isteyince internettekiler giibi olmuyor neyapmam gerekiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler Mustafa Bey, yazamamanızın birkaç nedeni olabilir. Birincisi dilbilgisi yapılarına tam olarak hakim olmayışınız olabilir. Kafanızdaki cümleleri dilbilgisi eksikliğinden kuramıyor olabilirsiniz. Essay yazma konusunda fikir bulma anlamında sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bazı öğrenciler Türkçe kompozisyon yazımında da zorlanmaktadırlar. Ya da essay yazma teknikleri hakkında bilginiz olmayabilir.

      Eğer imkanınız varsa sadece essay yazma konusunda teknik eğitim almanızı tavsiye ederim. ( Eğitim almak isterseniz info@marmaradilmerkezi.com dan ulaşabilirsiniz. )

      Kalıplar ve örnek essay yazımı anlatımlarımız bu yazının en sonunda ekli oradan konuyu kendiniz çalışabilirsiniz.

      Dilbilgisi eksiklerinizi biliyorsanız onları kendi kendinize tamamlamak isterseniz İnternette sınırsız kaynak var. Ancak eksiklerinizi bilmiyorsanız o zaman İngilizce bilen bir aile üyenizden / arkadaşınızdan size yardım etmesini isteyebilir ya da kısa süreli eğitim alabilirsiniz.

      Son olarak, site önerileri ve linklerini paylaştığımız yeni yazımızı yayınladık. Blog ana sayfasından ( marmaradilmerkezi.blogspot.com ) ulaşabilirsiniz. Yazımızın adı Proficiency sınavına hazırlanan öğrenciler için çok faydalı siteler ve öneriler. Ayrıca, essay yazma klavuzu da bu yazımızda ekli. Faydalı olacağını umuyor sınavınızda başarılar diliyoruz.

      Sil
  60. merhaba ben itüyü dikey geçiş sınavıyla kazandım bu yıl hazırlık öğrencisiydim ortalamam yetmediği için haziran sınavına giremedim temmuz sınavından 57 ile kaldım itiraz ettim ama değişmedi eylül sınavında ilk aşamayı geçemedim ocak sınavına hazırlanmayı düşünüyorum önerebileceğiniz kaynak kitaplar nelerdir yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tebrikler. Birol Çetinkaya'nın kitabını alın ve çalışın. Reading için de ayrı bir kitap satıyorlar isterseniz onu da alın. Pahalı kitaplar değil. Tnesi yaklaşık 10 - 12 lira arasında olmalı. (Maçka kampüsünde Yabancı Diller Fak. de mevcut. )Geçmiş yılların sınav sorularını da Maçka kampüsünden aynı fakültenin en alt katındaki kırtasiyeden kırtasiyeden edinin. En çok yanlış yaptığınız noktaya ağırlık verin. İhtiyacınız varsa sınava yönelik eğitimlerimiz için bizimle info@marmaradilmerkezi.com dan irtaba geçin.

      Ayrıca site önerileri ve linklerini paylaştığımız yeni yazımızı yayınladık. Blog ana sayfasından ( marmaradilmerkezi.blogspot.com ) ulaşabilirsiniz. Yazımızın adı Proficiency sınavına hazırlanan öğrenciler için çok faydalı siteler ve öneriler. Ayrıca, essay yazma klavuzu da bu yazımızda ekli. Faydalı olacağını umuyor sınavınızda başarılar diliyoruz.

      Sil
  61. Merhabalar,Gerek Hazırlık Atlama Sınavının Özellikle Speaking ve Listening Bölümü İçin;Gerekse,Sonraki Seneler İçin Britanya Yahut Amerikan Aksanını Tercih Etmemizin Sınav ve Okul Başarımıza,Özellikle Sınavı Geçme,Anlama-Anlaşılma Açısından Olumsuz Bir Etkisi Olur mu?Özellikle İngilizce Öğretmenliği Gibi İngilizce Bölümler İçin Soruyorum...Zira Eğitim Sistemimizde Bizden İstenilen Aksanın Britanya Aksanı Olduğunu Biliyorum Fakat Ben Daha Kolay Olduğu İçin Amerikan Aksanına Yoğunlaşmayı Düşünüyorum?..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, istediğiniz aksanı kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz aksanın hçbir şekilde olumsuz bir etkisi olmaz. Uluslararası geçerliliği olan Ielts, Toefl gibi sınavlarda da konuşma kısımlarında istediğiniz aksanı kullanın farketmez. Doğru ve anlaşılır telafuz yaptktan sonra iki aksanan istediğinizi kullanabilirsiniz. Zaten hangi aksanı kullanırsanız kullanın diğerini de anlamak zorundasınız. Dinleme beceriniz geliştikçe iki aksanı da anlayabileceksiniz.

      Eğitim hayatınızda başarılar dileriz...

      Sil
  62. Yanıtınız İçin Çok Teşekkür Ederim...Gördüğüm Kadarıyla,Sizden Yardım İsteyen Herkese,Hiçbir Beklenti İçerisinde Olmadan Mümkün Olduğu Kadar Yardımcı Olmaya Çalışıyorsunuz...Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim,İnşallah Çalışmalarınızın Karşılığını Fazlasıyla Alırsınız...

    YanıtlaSil
  63. hocam iyiki sizi buradan bulmuşum iyiki sizlerden ders almışım sizinle çalışmışım, sayenizde prof sınavımı verdim. hiç essay yazıp puan alabilme ümidim yoktu ama oldu işte. beni desteklediğiniz yanımda olduğunuz sürekli motive ettiğiniz için çok sağolun. telefonla teşekkür ettim ama istedim ki burdan da yazayım. neticesinde buradan sizinle iletişime geçmiştim ilk önce buradan son noktayı koyayım. aslında son nokta olmayacak inanın. ingilizcemi geliştireceğim sayenizde. artık biliyorum ki imkansız diye bir şey yok. yapamam diye başlamamak lazım hiçbir şeye. yazamam derdim yazabilirmişim. ingilizce konuşamam derdim ama artık biliyorum ki konuşabilirim. benden hiç kurtulamayacaksınız :) çok sağolun. emekleriniz için, hocalığınız için, dostluğunuz için teşekkür ederim. aile üyesi gibi oldunuz arık. ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederiz Ebru :) Tebrikler artık birinci sınıfsın :) Sana çok başarılı ve eğlenceli bir üniversite hayatı diliyoruz. Her zaman yanındayız.

      Sil
  64. merhaba,ben hazırlık okuyorum bu yıl ODTÜ'de. Upper-intermediate kurundayım.Grammar ve reading az çok yapabilmeme rağmen speaking ve listening anlamında epey kötüyüm. Hiç anlayıp konuşamıyorum desem yeridir. Nasıl bir çalışma yöntemi izlersem speaking ve listening konusunda kendimi geliştirebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Kurla verilen eğitimlerde daha çok kitap bazlı gidildiği için dinleme ve konuşma becerilerini arttıracak aktivitelere pek yer verilmez bu nedenle sizin gibi hazırlıkta okuyan öğrencilerin en çok zorlandıkları alanlar dinleme ve konuşma bölümleridir.

      Öncelikle okulda aldığınız eğitimin yanında kendiniz ayrı bir çalışma yapmalısınız. Bunun için çok güzel siteler mevcut. Site önerileri ve linklerini paylaştığımız yeni yazımızı yayınladık. Blog ana sayfasından ( marmaradilmerkezi.blogspot.com ) ulaşabilirsiniz. Yazımızın adı Proficiency sınavına hazırlanan öğrenciler için çok faydalı siteler ve öneriler. Bu yazıda dinleme ve konuşma becerisini geliştirecek sitelere link verdik. Bol bol dinleme çalışması yapmalısınız. Değişik konularda ( özellikle akademik konularda ) dinleme çalışması yapmak zorundasınız ki kelime bilginiz artsın, telafuzları rahatça anlayabilin. Dinleme yaparken önce metni ( videodan dinleme yapıyorsanız altyazıları ) okuyabilirsiniz. Sonra bir daha aynı şeyi dinleyin ama bu sefer okumayın. Mükemmelleşene kadar buna devam edin. Dinleme beceriniz bu sayede çok artacaktır.

      Umarız site önerileri sizin için çok faydalı olacaktır. Başarılar dileriz.

      Sil

      Sil
    2. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. Rica ederiz. Danışmak istediğiniz bir konu olursa yardımınıza hazırız.

      Sil
  65. öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım. aslında yazmak konusunda kararsız kaldım .ben kendimi çok kötü hissediyorum. ocak sınavına kaldım. mü de öğrenciyim. sanki hiç o sınavı geçemeyecekmişim gibi geliyor rüyalarıma giriyor. yapamıyorum. hiç yapamayacakmışım gibi geliyor. panik içindeyim. isimsiz yazma seçeneği olmasaydı bu iletiyi atamazdım. arkadaşlar genellikle kaynak sormuşlar ama benim sıkıntım çok daha feci. ne yapmalıyım? bu mesajlara tek tek cevap yazan çok değerli öğretmene- öğretmenlere çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Öncelikle sakin olmalı ve yapamayacağım düşüncesini kafanızdan çıkarmalısınız. İyi bir üniversitede okumaya hak kazanmışsınız demek ki başarısız bir öğrenci değilsiniz ve öğrenme sorununuz bulunmuyor. Buyurun, merkezimize eğitim demosuna gelin ( info@marmaradilmerkezi.com mail adresimize mail geçerek randevu almanız gerekmektedir. ) öğretmenlerimiz durumunuza baksın ve yapmanız gerekenler konusunda size yol göstersin. Bazen öğrencilerin panik duygusu o kadar kuvvetlidir ki öğrenciler panik nedeniyle asıl yapmaları gereken ( ders çalışmak ) şeylerden uzaklaşır. Bir nevi depresyon içinde olabilirsiniz. Formasyonlu eğitmenlermiz bu stresle nasıl başetmeniz gerektiği konusunda size yardımcı olabilir. Her sene proficiency sınavına çok sayıda öğrenci hazırlamaktayız ve bu öğrencilerin bir kısmında aşırı stres sorunu olabilmektedir. Aslında tüm öğrencilerde stres vardır ve bu normaldir. Neticesinde sınava gireceksiniz. Ama bu stres sizin günlük yaşamınızı etkileyen bir düzeydeyse o zaman mutlaka psikolojik destek almalısınız. Sizi birebir tanımadan çok doğru bir yönlendirme yapmamız mümkün değil. Öncelikle İngilizce düzeyinize bakılması, eksiklerinizin saptanması ve bahsettiğiniz panik ve korkunun üzerinizde ne kadar etkili olduğunun anlaşılması lazım. Bu nedenle isterseniz info@marmaradilmerkezi.com'a yazarak randevu alınız. Ya da diğer bir seçenek olarak üniversitenizdeki hazırlık öğretmenlerinizden yardım isteyin. Onlar da sizi yönlendireceklerdir. Sınav başaramayacağınız bir sınav değil bunu unutmayın. Yapabilirsiniz. Ama öncelikle panik duygusunu yenmeli, eksiklerinizi saptamalı ve çalışmalısınız.

      Sil
    2. cevabınız için tşk ederim. mail adresinizden randevu aldım. şimdiden yardımcı oldunuz bile. sağolun.

      Sil
  66. Çok faydalı buldum, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı bulduğunuza sevindik, yorumunuz için teşekkür ederiz.

      Sil
  67. Merhaba ytu hazirlik ogrencisyim muafiyet sinavim 6 ocakta nasil calisabilirim intermediate seviyesindeyim fakat dinleme metinlerinde,essay yazarken ve bildigim grammer bilgisini.kullanirken de zorlaniyorjm ayrica cok da panik yapiyorum bu sinavi gercekten gecmek.istiyorum ne onerirsiniz lutfen yardimci olunnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Proficiency sınavı için site önerileri ve linklerini paylaştığımız yazımız size faydalı olacaktır. Öğrencilerin yönelttikleri soruların cevaplarını bulabilirsiniz ve çalışmak için site önerilerini kullanabilirsiniz. Essay konusunda da yarımcı kaynak önerilerimizi bu yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz. Öğrencileri birebir tanımadan ve seviyelerini bilmeden başka bir yönlendirme yapamayız ama yazımız faydalı olacaktır.

      Link:

      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler


      Başarılar dileriz.

      Sil
  68. Öncelikle merhaba ben boğaziçi Üniversitesi ingilizce öğretmenliği ni kazandım ama şuan çok kötü durumdayım lisede aldığım eğitimle üniversite deki eğitim birbirini tutmuyor . Hazırlık okuyorum . Ve writing konusunda çok kötüyüm . Ve haziranda geçebileceğimi düşünmüyorum . Bu yüzden de okulu bırakmayı bile düşünüyorum sırf hazırlık yüzünden writing yüzünden sizce ne yapmalıyım çok büyük bir çıkmaz dayım çok emek vererek buralara geldim ama olmuyor yapamıyorum . Nasıl bir ingilizce öğretmeni olucamı sorguluyorum ne yapacağımı bilmiyorum . Okulu bırakmak çözüm değil ama bu şekilde de devam edemem sanırım ingilizce öğretmeni olarak senelerimi hazırlık geçmeye harcayamam hazırlığı geçtim diyelim bölüm var sizce bir yerlerde eksik miyim . Neresi orası . Yardıma ihtiyacım var .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Öncelikle okulu bırakma fikrinden vazgeçmelisiniz. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde birinde okuma şansına kavuşmuş başarılı bir öğrencisi olduğunuzu unutmayın. Bu noktaya gelmek için belli ki çok emek verdiniz.

      Bizim gelecekteki meslektaşımızsınız. Bir öğretmen olacaksınız. Ne olursa olsun vazgeçmemelisiniz. Hele essay yazamıyorsunuz diye okulu bırakmak kesinlikle kabul edilebilir bir gerekçe değil. Kendinizi çok sıkmayın lütfen. Fazlasıyla kendinize yüklenmişsiniz. Bir dili hakkıyla öğrenmek bir insanın yıllarını alır. ( Eğitmenlik yapacak düzeyde - Ana dil düzeyinde dil öğrenimi )

      Önce neden yazamadığınızın bulunması gerekiyor. Öğretmenlerinizle birebir görüşün ve sizi yönlendirmelerini isteyin. Yazdığınız bir essay'i değerlendirmelerini ve size hatalarınızı söylemelerini rica edin. Mutlaka bir öğretmeniniz yardımcı olacaktır.Ardından öğretmeninizden kaynak isteyin.

      Eğer öğretmenleriniz yardımcı olmuyorsa ya da yardımları sizin için yeterli olmuyorsa o zaman bizden kısa dönemli bir eğitim alabilirsiniz.

      Olabildiğince kısa sürede öğrencilerin akademik essay yazımı konusunda yetkinlik kazanmalarını sağlamaktayız. ( Essay yazma eğitimini PROFICIENCY - TOEFL - IELTS eğitmenleri vermektedir.) Eğer eğitimler hakkında detaylı bilgi isterseniz : info@marmaradilmerkezi.com'dan bize ulaşınız.

      Eksiklerinizi siz tanımadan ne yazık ki söyleyemeyiz.Durumunuza baktıktan sonra değerlendirmede bulunabiliriz. Belki essay yazma kurallarına hakim değilsiniz. Belki cümleleriniz dilbilgisel olarak yetersiz. Belki off topic oluyorsunuz. Hatalarınızı sizi tanımadan bilemeyiz.
      Sizi tanımıyoruz ama üniversitenizden çok sayıda öğrencimiz oldu. Okulunuz gerçek anlamda akademik essay yazmanızı istiyor sınavlarda. Buna dikkat etmelisiniz. - Kurallar, dilblgisi ve kompozisyon yazımı anlamında.

      Lise eğitimi ile üniversiteyi birbirinden ayırmalısınız. Lisede dilbilgisi temelli bir eğitim aldınız ama şimdi İngilizceyi kullanmayı öğreniyorsunuz. Lise sizin kulağınızı açmaz-konuma pratiği kazandırmaz ve yazma konusunda pek bir şey katmaz. Ama şimdi tüm bunlara yoğunlaşmış durumdasınız. Bu nedenle zorlanıyorsunuz.

      Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Pratik yaptıkça çok daha iyi olacaksınız. Okul hayatınızda başarılar dileriz. Eminiz ki ileride çok başarıl bir meslektaşımız olacaksınız.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim . Fakat durum cidden üzücü .sizce ingilizceyi etkin bir şekilde kullanamamam o mesleğe ilgimin olmadığını göster mez mi . Ve ilgi olmadan ne kadar başarı elde edilebilir . Birde bu benim mesleğim . Benim tek silahım ingilizce . Onu da en iyi şekilde yapamayacaksam sizce yanlış yerde değil miyim . Ben bu sıralar bunları düşünüyorum . Ve o yüzden yeni bir mücadele ye kendimi hazır hissetmiyorum . Yani korkuyorum açıkçası proficiency i geçmek için yıllarını harcayanlar var onların geçerli mazereti de var sonuçta dil okumuyorlar. Anlıcanız kendimi çok sert şekilde eleştiriyor um .Sizce başka üniversite ye geçmek sorunu çözer mi ? Bulunduğum yerde yaptığım işte başarı elde etmek benim için çok önemlidir bu başarıyı boğaziçi nde elde edemicem gibi . Çünkü herkes çok iyi . Ve sanırım artık yoruldum .Evet dediğiniz gibi bize öğretilen dil bilgisi çok iyi gramer ve Vocabulary bilmek dili kullanmak için yeterrli olmuyor . Bende hep bilmediğim yapamadığım şeylerle sınanmaktan yoruldum . Ben çözüm bulamıyorum . Belki siz bulursunuz ? Çok teşekkür ederim içten cevabınız için

      Sil
    3. Okulunuzu bırakmanın bir çözüm olmadığı konusunda ısrar ediyorum. Eğer öğretmen olmak istemiyorsanız elbette ki başka bir bölüme geçmelisiniz ama idealiniz İngilizce öğretmeni olmaksa hangi okula giderseniz gidin aynı şekilde çalışmalısınız. Öğretmenler dil becerilerinde mükemmel olmak zorundadırlar ve bulunduğunuz üniversitede bunu başarabilirsiniz.

      Rekabet olabilir, arkadaşlarınız iyi olabilir belki sizden daha önce İngilizce öğrenme şansları oldu. ( Lisede yoğun eğitim almış olabilirler, yurtdışında yaşamış olabilirler ya da sizden aha çok çalışıyor olabilirler. Sebebi ne olursa olsun siz de onlar kadar iyi olabilirsiniz. Bunu unutmamalısınız. Öncelikle kendinizi rakip görün ve kendinizi aşmaya çalışın. Kendinizi aştıkça daha ilerleyeceksiniz.

      Zorluklar hayatınızın her kademesinde karşınıza çıkacak, zorluklara göğüs germelisiniz. Dil öğrenmek evet süreç ister ama bir o kadar da keyiflidir. Hele ki dili öğretmek... Onun keyfini anlatmak çok daha uzun sürer.

      Umuyorum ki okulu bırakma fikrinden vazgeçer ve elinizden gelenin en iyisini yaparsınız. Kendinizi çok kötü hissediyorsanız kendinize yakın bulduğunuz öğretmenlerinizle ya da destek alabileceğiniz rehberlik / psikoloji bölümleri ile görüşmenizi tavsiye ederim. Eminim ki okulunuzda size yardımcı olabilecek çok değerli öğretmenleriniz vardır. Karar vermeden önce enine boyuna düşünmelisiniz ama İngilizceyi yapamayacak bir öğrenci olmadığınızı düşünüyorum. Umutsuzluğa kapılmayın yeter ki çalışın mutlaka başaracaksınız. Ancak eğer öğretmen olmak istemiyorsanız o zaman kendinize mutlaka yeni bir yol çizmelisiniz. Mesleğinizi severek yapmazsanız mutsuz olursunuz. Ama yeniden sınava girme nedeniniz İngilizce sınavını geçememeniz olmamalı. İngilizce Öğretmeni olmak istememeniz olmalıdır. Sevgi ve Saygılarımızla...

      Sil
  69. Aslında bu bölümü kendi isteğimle seçmedim ama seçtikten sonrada elimden geleni n en iyisi ni yaptım ve burası oldu şu anda seçtiğim bölümü sorgulamam büyük ihtimalle karşılaştığım zorluktan her şey yolunda gitse belkide böyle düşünmezdim şu an . Çünkü sevmesem bu kadar olmazdı belkide çünkü feride olmak benim hayalim oldu bu mesleği seçtikten sonra ve en iyisi olmak ne yaparsam yapayım en iyi şekilde onu yapmak bunlar benim hedeflerim . Çok teşekkür ederim bana verdiğiniz umut dolu cevaplardan dolayı . Peki nerden başlamalıyım teorik de bildiğim ingilizce yi pratiğe dökmek için . Okulumun benden istediği o akademik essay leri yazabilmek için ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz. Faydalı olabildiysek ne multu bize. Bu sorunuza cevap verebilmemiz için eksiklerinizi ve hatalarınızı bilmemiz gerek yoksa sizi yönlendiremeyiz. Daha önce de önerdiğimiz gibi okul hazırlık öğretmenlerinizle birebir görüşmelisiniz. Yazdığınız essay'ler üzerinden öğretmeniniz değerlendirme yapmalı. Notlar almalısınız ve hocanızın da yönlendirme yapmasını rica etmelisiniz. Sizin ilginiz görünce öğretmenleriniz size zevkle yardım edeceklerdir. Ayrıca sitemizdekiyazımızda önerdiğimiz kaynakları da kullanabilirsiniz.

      Link :
      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

      Kendi kendinize çözemeyeceğiniz bir sorunsa kısa dönemli eğitimlerimizden faydalanabilirsiniz. ( Eğitimlerle ilgili bilgi için info@marmaradilmerkezi.com da ulaşınız.)

      Başarılar dileriz.

      Sil
  70. Ne güzel ve kaliteli bir blog. Emeğinize sağlık. En hoşuma giden şey ne güzel ve özenli cevaplar yazmışsınız herkese tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederiz.

      Sil
  71. Meraba, yıldız teknikte okuyorum, beklemeli öğrenciyim, salı günü sınavım var, konuları bilmeme rağmen örnek iyslerde bolca yanlışım çıkıyor, kelime eksiğim de çok fazla. Şu bir kaç gün içinde alabileceğim en iyi puanı almam için ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, önünüzde kısa bir süre var. Kelime ezberinden ziyade en çok hata çıkan bölüme yönelmelisiniz Örneğin okuma parçaları çözerken sözlük de kullanın ve elinizden geldiğince çok çözün. Kelimeler zaten kendini tekrar edecek parçalarda. Kelime ezberi yapmanız vakit kaybı önemli olan kelimelerin tümünü bilmeniz değil parçadan genel anlamda çıkarmanızdır. Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
    2. Yani şu bir kaç günde çoğunlukla reading çalışmam daha mı faydalı olur?

      Sil
    3. En çok hatayı çıkardığınız yere konsantre olmalısınız eğer kelime eksiğiniz fazlaysa okuma çalışmaları hem okuma pratiği hem kelime açısından faydalı olabilir ancak seviyenizi ve ihtiyaçlarınızı bilmeden tam tamına yönlendirme yapmamız çok doğru olmaz. Başarılar dileriz...

      Sil
  72. hocam ben mert y. sayenizde prof belasından kurtuldum sağolun varolun desteğiniz ve eğitiminiz için ne kadar teşekkür etsem az. çok çok teşekkür ederim tekrardan her şey için. sınava kadar çok başınızı şişirdim ama hep motive ettiniz. yanımda oldunuz. sınava girince sınavdan çıkınca hep bir telefon uzağımdaydınız. geçtiğimi öğrenince ilk sizi aradım. ailemin parçası gibi oldunuz artık. bir kurstan çok daha fazlasısınız. hem haftaya kursa gelip ayrıca teşekkür edeceğim ama önce blogdan yazmak istedim. çok mutluyum sağolun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert, tebrik ederiz. Başarın bizleri de çok mutlu etti. Bu arada yorumuna geç cevap yazdık ama telefonda zaten görüşmüştük :) Bu hafta mutlaka bekleriz. Sevgiler...

      Sil
  73. Ben yazınız için değil cevaplarınız için bu yorumu yazıyorum. Ne güzel dolu dolu cevaplar yazmışsınız. Tebrik ederim

    YanıtlaSil
  74. hocam adım yusuf. itü de öğrenciyim. okuma dinleme bölümleri ok sayılır ama essay kısmını yapamıyorum. çok ilgili bir kurumsunuz yazılarınızdan osun cvplarnızdan olsun anlaşılıyor. nasıl ders alabilirim sizden? Sadece essay dersi almak istiyorum mümkünmü??? gerçekten essayi yapamıyorum ama işi çok iyi bilen bir yerden ders alma istiyorum. size güveniyoum. çok tşk ederim yanıtınızı bekliyorum. birde kaç saat ders almam lazım acaba???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Bey Merhaba,

      Tüm öğrencilerimizle mutlaka günlük olarak ( ders günleri haricinde de ) ilgilenmekteyiz. Her zaman tüm öğrenci arkadaşlara ve İngilizce öğrenen herkese yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Sizlerden böylesine güzel dönüşler almak bizi çok mutlu ediyor.

      Elbette sadece Essay eğitimi alabilirsiniz. Kaç saatlik bir eğitime ihtiyacınız olduğuna ancak durumunuzu değerlendirdikten sonra karar verebiliriz.

      Kimi öğrenciler için sadece 2 saat bile yeterli gelmektedir ama kimi öğrenciler 10 saat eğitim almaktadır. Eğitim içerikleri öğrencilere göre oluşturulur.

      Ücretsiz eğitim demosu için info@marmaradilmerkezi.com dan ya da 0212 635 45 52 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

      NOT: Eğitim randevusuna gelirken mutlaka yazdığınız essay örneklerini getiriniz. Eğitim demosu sonunda ihtiyacınızı saptamış ve eğitim planınızı yapmış olacağız.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Sil
  75. Merhabalar ben odtu de okuyorum ben busenr hazırlığı gecebilcek kadar ingilizcem var ama ben eng 101 den muaf olmak istiyorum onun içinde 85 ve ustu not almam lazım nasıl çalışmalıyım Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ahmet Bey, ODTÜ Eng 101 den muaf olmanız için alama becerinizi ciddi anamda arttırmalı ve akademi okuma parçalarına hakim olmalısınız. Okuma için okulunuzun hazırladığı Reader at Work / Odtü Reading Supplementary kitaplarını kullanabilirsiniz.

      Ek dinleme ve okuma kaynakları için bu linki inceleyin : http://marmaradilmerkezi.blogspot.com.tr/2014/08/proficiency-snavna-hazrlanan-ogrenciler.html

      Ayrıca garanti olması için isterseniz TOEFL iBT ya da IELTS Academic sınavlarıa da girebilirsiniz.

      Bu iki sınav hakkında detaylı bilgi almak için link :
      http://marmaradilmerkezi.blogspot.com.tr/2015/03/toefl-ibtmi-ielts-academic-mi.html

      Başarılar dileriz.

      Sil
    2. Ben soylediginiz kitaplarin hepsini çözdüm peki baska bir öneriniz var mı

      Sil
    3. O zaman önerdiğimiz linkteki kaynaklara bakınız.

      Ek dinleme ve okuma kaynakları için bu linki inceleyin : http://marmaradilmerkezi.blogspot.com.tr/2014/08/proficiency-snavna-hazrlanan-ogrenciler.html

      Özelikle TED gibi siteler akademik dinleme, kelime geliştirme ve okuma için faydalıdır. Özellikle sınava ek olarak TOEFL ya da IELTS sınavlarına girmek isterseniz o alanda hazırlanmış kaynaklardan da çalışmalısınız. Sadece sınavınız için okul kaynaklarınız ve TED gibi önerdiğimiz siteler faydalı olacaktır. Ayrıca okul öğretmenlerinizle de görüşün. Kaynak önerisi isteyin. Hedefinizi öğretmenlerinize anlatırsanız eminiz ki size zevkle yardımcı olurlar.

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim.

      Sil
    5. Rica ederiz. Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  76. merhaba. hazıranda muafıyet sınavına hazırlanıyorum. ancak grammar ve kelime bilgim yeterli değil. bunu nasıl halledebilirim? iki ayda nasıl bir yol izlersem iyi bir sonuc elde edebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, üniversitenizin ismini yazmamışsınız, bu nedenle sınavınızda dilbilgisi olup olmadığı hakkında bir şey söylemek mümkün değil. Ancak okuma bölümlerinde de elbette dilbilgisine ihtiyacınız var.

      Öncelikle dilbilgisindeki eksiklerinizi tespit etmelisiniz. Bunun için isterseniz okuldaki bir öğretmeninizden size yardım etmesini isteyin. Sonra eksik bölümleri için iyi bir dilbilgisi yayınından çalışabilirsiniz. Örneğin ELS İngilizce Hazırlık Serisi çok başarılıdır. Kelimeler için ise bol bol okuma pratiği yapmalısınız. Okuma parçaları için okulda size verilen kaynakları kullanabilirsiniz.

      Ayrıca bu konuda bir yazı daha hazırladık ve online kullanabileceğiniz kaynakları o yazıda derledik. O yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz:

      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  77. Merhaba, kadir has üniversitesi öğrenisiyim. Hazırlık okudum bu yıl ama mayıstaki proficiency sınavını geçemedim. Seviyem b1b2 idi. Şimdi eylülde bir hakkım daha var. Bu süre zarfına kadar ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, eksiklerinizi saptamak için sizi tanıyan bir öğretmeninizden yardım isteyin. Öğrencileri tanımadan ve ihtiyaçlarını bilmeden yönlendirme yapamayız ancak bu konuda bir yazı hazırladık. Umarız size da faydalı olur : http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

      Sil
  78. Merhaba, uluslararası antalya üniversitesi öğrencisiyim.Hazırlık okudum bu yıl ,dünde proficiency sınavım vardı büyük ihtimal geçemeyecegim eylülde birdaha var onu geçmek istiyorum yeniden bir yıl hazırlık okumak istemiyorum seviyem ıntermediate .kelimelerde ve gramerde sıkıntım var listening kısmını daha rahat yapıyorum ama geri kalanlarda çok zorlanıyorum kelime essay reading 3 ayım var nasıl bir çalışma yapmam lazım benim bu sınavı geçmem için şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Elbette ki öncelikle eksiklerinizi tamamlamalısınız. İyi bir dilbilgisi kitabı alıp eksik olan konularınızı oradan çalışın.
      Kelime için okulunuzda kullandığınız okuma kitabınızı tekrar çalışın. Orada çıkan kelimeleri öğrenin.
      Essay ile ilgili aşağıdaki linki inceleyin.
      Link:
      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  79. Ingilizcem neredeyse sifir gibi hissediyorum. Cok az olsa ama cok az anlayabiliyorum. Odtu ee kazandim. Sizce bu ingyi 0dan halledebilirmiyim yoksa baska bi unimi dusunmeliyim? Bir de egitim tamamen ing olunca insan korkuyor. Dersleri anlayabilecekmiyim diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ODTÜ Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri. Eğer orada İngilizce bir bölüm kazanacak kadar başarılı bir öğrenciyseniz İngilizceyi de hazırlıkta öğrenip eğitiminizi İngilizce olarak alabilirsiniz. Yeterki hazırlık döneminde gerekli özeni gösterin, öğretmenlerinizin tavsiyelerine harfiyen uyun. Başarılar dileriz.

      Sil
    2. Peki Ankara da danisabilecegim bir dil kursu onerebilirmisiniz ? Sizin gibi ilgili. Suan baya mutlu oldum. Tesekkur ederim :)

      Sil
    3. Merhaba, Rica ederiz. Hayır, ne yazık ki önerebileceğimiz bir kurs yok. Siz kurslara başvurun, sistemlerini inceleyin ve Odtü'nün sistemini iyi bilen bir öğretmen ile çalışma talebiniz olduğunu söyleyin. Sınavı tanıyan öğretmen / kurum seçme konusunda özenli davranın. Odtü'de hazırlık okuma şansınız vardır muhtemelen. Orada hazırlık okurken gerekli gelirse ek ders alın.

      Sil
  80. merhabalar itüde 21 temmuzda profiency sınavım var ve reading de istediğim performansı gösteremiyorum ne yapmalıyım ve essay de biraz eksikler var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Dilbilgisi eksiklerinizi kapatmanızı öneririz. Bu sayede okuduklarınızı daha iyi anlayacak ve muhtemelen yazma alanında da eksiğiniz olan dilbilgisel açıdan düzgün cümle kuruluşunu yapabilir duruma geleceksiniz.

      Elbette sizi hiç tanımadan ( öğrenci olarak ) yorum yapmak doğru olmaz ama okuma parçalarında zorlanmanız ve essay konusundaki eksiklerinizin nedeni dilbilgisi eksikleriniz ve yeterli sayıda kelime bilmemenizdir. Kelime için itü maçka kampüsü yabancı diller bölümündeki kırtasiyede kelime listeleri satılıyordu, oraya bakabilirsiniz. Ezberlemeniz yerine bol bol reading çözüp oradan kelime öğrenmenizi tavsiye ederiz ama kimi öğrenciler liste istiyorlar, bunun için okulunuza uğrayınız.

      Başarılar dileriz

      Sil
  81. bezmi alem de tıp okuyacağım. Hazırlığı atlamak istiyorum . A 2 ingilizce seviyesindeyim. önerilerinizi bekliyorum. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Aşağıdaki linkteki yazımız size faydalı olabilir:

      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

      Sınavlar B2 seviyesinde olmaktadır.

      Sil
  82. Merhabalar,
    Öncelikle marmara dil merkezi blog sitesi yetkili ve ilgililerinin, bu güzel, etkili ve ilgili çalışmalarını çok başarılı ve faydalı bulduğumu belirtmek ve çalışmalarında başarılar dilemek istedim.
    Ben medipol üniversitesi hukuk bölümünü kazanmış bulunmaktayım. Üniversitenin bu bölümünde daha önceki dönemlerde ingilizce hazırılığının zorunlu olmadığını, bu sene itibari ile zorunlu olduğunu belirteyim.
    Ben ilkokul 1. sınıftan itibaren 12 sene ingilizce eğitimi aldığımı ve ingilizce derslerinde ilgili ve başarılı olduğumu da belirtmemde de fayda olacağını düşündüm. İngilizce seviyemi tam olarak bilmiyorum ama ağabeyim en kötü ihtimalle B1-B2 seviyesinde olduğumu söylüyor. Hazırlık muafiyet sınavını geçmek istiyorum. tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
    çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Kazandığınız güzel bölüm için sizi tebrik ederiz.

      Üniversitenizin sayfasında sınav ile ilgili bilgiler mevcut, onları inceleyin:

      http://www.medipol.edu.tr/Sayfa/281/Hazirlik-Programi/Yeterlilik-Sinavi-Hk.aspx

      Bu linkteki sayfanın en sonunda örnek sorular mevcut. Onları çözün ve eksiklerinizi görün. Önce eksiklerinizi tamamlamanız gerekli. Sizin mevcut durumunuzu bilmeden sizi doğru olarak yönlendiremeyiz. Eğer sınavı çözünce yarısını doğru yapabiliyorsanız o zaman çok büyük ihtimalle kendi kendinize çalışarak sınavı geçebilirsiniz demektir ama eğer eksikleriniz fazlaysa sınava yönelik eğitim almanızı öneririz.

      Lütfen aşağıdaki proficiency ile ilgili yazımızı da okuyunuz. Burada çalışabileceğiniz siteler mevcut:

      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

      Sormak istediğiniz bir konu olursa yazabilirsiniz.
      Başarılar dileriz.

      Sil
  83. Merhaba maltepe üni. hukuk kazandım 55 puan almam yeterli olacak okulun sitesinden baktım ve örnek sınavdan çok korktum ingilizceyi seviyorum dil bilgim de iyi ama kelime sıkıntılı okuma parçalarını anlamak falan nasıl bir yol izlemeliyim 7eylül sınav tarihi ve kesinlikle geçmem lazım lütfen yardımcı olun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Tebrik ederiz. Lütfen eksiklerinizi tamamlamaya yönelik bir çalışma yapınız. Okuma konusunda eksikleriniz varsa Reader at Work / More to Read ( ODTU ) kitaplarını edinip çalışabilirsiniz.

      Eksiklerinizi saptamadan nasıl çalışmanız gerektiği konusunda yol gösteremeyiz ama aşağıdaki yazımız faydalı olabilir:

      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

      Başarılar dileriz.

      Sil
    2. Teşekkür ederim peki listening kısmına nasıl çalışmalıyım anlamak yani telaffuzdan dolayı zor oluyo

      Sil
    3. Listening için piyasada kaynak kitap bulunmamakadır. Google'a proficiency listening yazarsanız belli üniversitelerin örnek sınavlarını bulabilirsiniz.

      Sil
  84. Bir de writing kısmında giriş-gelişme-sonuç şeklinde mi yazmak gerekiyo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen aşağıdaki proficiency ile ilgili yazımızı da okuyunuz. Burada çalışabileceğiniz essay ile ilgili örnekler mevcut.

      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

      Sil
  85. hocam marmara dil merkezinde sadece essay yazma dersi veriliyor mu? bu konuda nasıl detaylı bilgi alabilirim? çok teşekkürler. ibrahim adnan aydınlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim Bey Merhaba,

      Elbette, istediğiniz bölümden, birkaç bölümden ve / veya tüm bölümlerden eğitim alabilirsiniz.

      Eğitim içerikleri okulunuzun uyguladığı sınava göre oluşturulur ve eğitimler, proficiency öğretmenlerince verilir.

      info@marmaradilmerkezi.com mail adresinden bize talebinizi iletebilirsiniz ya da 0212 635 45 52 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

      Şimdiden başarılar dileriz

      Sil
  86. Merhabalar.Odtü de okuyacağım.Hazırlığa beginnerdan başlamak istemiyorum elementary seviyesinden başlarsam sene içinde çok rahat edeceğimi düşünüyorum.Bu seviyeye ulaşmak için nasıl bir yol izlemeliyim önerileriniz nelerdir ? sınav 11 eylülde.Çok teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ömer Bey,

      Tebrik ederiz.

      Elementary seviyesinden başlamak için temel birkaç şeyi bilmeniz yeterli gelir. Temel bir dilbilgisi kitabı alın. İngilizce anlatımlı isterseniz Grammar in Use ( Kırmızı renkli olan ) olabilir. Türkçe anlatımlı isterseniz bir kitapçıya gidip kitapları inceleyin, anlatımını en beğendiğinizi alın. Hiç fark etmez.İlk konuları çalışmanız bile yeterli gelir.

      Sitemizde de temel dilbilgisi anlatımları mevcut:
      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/icerik/85/a1-a2-seviyesi-dersleri

      Bu sitede de her seviyeden test, boşluk doldurma çalışmaları bulabilirsiniz:
      http://www.agendaweb.org/

      Başarılar dileriz.

      Sil
  87. merhaba blog unuz gerçektewn çok faydalı. sorulanları okuyarak bile çoğu merak ettiğim şeyi öğrendim. Size farklı olarak sorabileceğim benim ingilizcem pre intermediate düzeyinde ve bu sene omü ingilizce tıpa yatay geçiş için başvuracağım. eğer kayıt yaptırırsam muafiyet sınavı için 1 ayım kalıyor ve okul 100 üzerinden 70 ile geçiriyor. Bana çalışmam için önerebileceğiniz kaynak var mı? Veya özel ders almam gerekir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Süreniz çok kısıtlı ve sizden istenen puan yüksek bu nedenle proficiency konusunda uzman olan bir eğitmenle geçiş yapmak istediğiniz okulun sınavına uygun bir plan dahilinde çalışmanızı öneririz. Ancak, eğitmenin sınavı iyi bilmesi gerekli. Genel İngilizce eğitimleri sizin için vakit kaybı olur. Proficiency sınavlarında yeterli not almak için B2 seviyesini bitirmiş olmalısınız. Okuduğunuz bölüm itibariye çok disiplinli çalışmaya alışık olduğunuz belli. Alanında uzman bir eğitmen gözetiminde ve rehberliğinde yapacağınız çok düzenli bir çalışma ile sınavda rahatlıkla başarılı olabilirsiniz.

      Sınavınızda şimdiden başarılar dileriz.

      Sil
  88. Bu bloga emeği geçen hocalara teşekkür etmek için bu yorumu yazıyorum. Valla ben o kadar site ve blog gördüm böyle tüm sorulara tek tek detaylı cevap yazan hiçbir görmedim. Cevaplar hoca elinden çıkıyor kadar belli ki. Benim hiçbir sorum yok sadece Marmara Dil Merkezinin çok değerli hocalarına teşekkür etmek ve takdirimi belirtmek için yazmak istedim. Çok değerli bir iş yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kenan Bey,

      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederiz.

      Sil
  89. hocam blogunuz için teşekkür ederim. hocam benim sorunum aşırı panik. paniği yenemiyorum. sınav stresi yüzünden uyuyamıyorum. sınava girince gerçekten elim ayağıma karışıyor. kopuyorum ve yapamıyorum. doktora git diyeceksiniz ama sanki kimse bana yardım edemezmiş gibi geliyor. hazırlık atlama sınavı yüzünden böyle oldum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Lütfen bilin ki yalnız değilsiniz. Dünya çapında pek çok genç sizin gibi şiddetli bir şekilde sınav kaygısı yaşamaktadır. Bu kaygıların nedenleri birbirinden farklıdır ve size yardım edecek uzman bir psikolog sayesinde bu kaygılarınızdan düşündüğünüzden çok kısa sürede kurtulabilirsiniz. Okulunuzu yazmamışsınız ve hangi şehirde yaşadığınız hakkında bir bilgi vermemişsiniz ama eminim ki yaşadığınız yerde sınav kaygısı konusunda uzmanlaşmış yetkin kişiler vardır. Bu yaşadığınız kaygı ders çalışmanızın da önüne geçiyor olabilir. İlk yapmanız gereken kesinlikle bir uzmanla görüşmektir.

      Kaygının bir diğer nedeni de sınava hazır olmadığınızın bilincinde olmanız olabilir. Bir senelik hazırlık süreci bazen bazı öğrenciler için yeterli gelmemektedir. Siz de bu grupta olduğunuzu düşünüyorsanız endişelenmek yerine kontrolü ele alıp uzman bir öğretmenden / kurumdan sınava hazırlanma konusunda yardım talep edin. Soruları çözme pratiğiniz arttıkça kaygınız azalacaktır.

      Ancak, İngilizce seviyeniz sınavı vermek için yeterliyse ve siz sadece sınav ortamında rahatsızlık hissediyorsanız mutlaka ama mutlaka uzman bir psikologdan ya da eğer varsa okulunuzdaki danışman öğretmenden / rehberlik bölümünden yardım alın.
      Sınavla ilgili olumsuz düşünceleri kafanızdan uzaklaştırmalısınız. Lütfen sınavın hayatınızın en önemli şeyi olduğunu düşünmekten vazgeçin. ( Şu anda öyle düşünüyorsanız bile inanın öyle değil. ) İngilizceyi de lütfen sınav geçmek için değil, yabancı dil öğrenmek için çalışın. Unutmayın ki Eylül ayında geçemezseniz Ocak ayında geçebilirsiniz ( ve bu durum dünyanın sonu değil ) veya Toefl gibi bir sınava hazırlanma şansınız da her zaman mevcuttur.
      Eğer sorun ailenize bu durumu izah etmede zorlanıyor olmanızsa lütfen şunu unutmayın: Aileniz sizin her zaman yanınızda olacaktır. Onlar için mühim olan ilk ve en önemli şey sizin iyi olmanızdır. Sınavı şu anda ya da Ocak ayında ya da gelecek Haziran ayında geçmeniz değil.
      Kaygınız sağlığınızı da negatif etkiler ve buna gerçekten değmez. Düzenli ve ihtiyacınıza uygun hazırlanmış bir çalışma planı sayesinde kesinlikle başarılı olabilirsiniz.

      Herhangi bir sorunuz olursa bize yazabilirsiniz ama sizi şahsen tanımadan ve kaygınızın altındaki nedenleri bilmeden doğru bir yönlendirme yapamayız.

      Sil
    2. hocam bu detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. gerçekten bana faydalı oldu çünkü benim için önemli olan bir noktaya değinmişsiniz. söylediklerinizi dikkate alacağım. bu blogu yaptığınız için tüm samimiyetimle size ve kurumunuza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

      Sil
  90. teşekkürler faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  91. Merhaba eylül de sınava giricem. Seviyem B2 sınavım C1 seviyesinde. Dil bilgisini tekrr etmek için nasıl bir kitap almalıyım bir isim söyler misin acaba bir de nasıl bi yol izlemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Dilbilgisi kitabını Türkçe ya da İngiilzce alabilirsiniz. Önemli olan anlatımını yani kitabın dilini sizin beğenmenizdir. Kitabın tüm dilbilgisi konularını içerdiğinden emin olun. ELS yayınlarının kaynaları güzeldir.İnternette araştırabilirsiniz. Cesur Öztürk Building Skills for Proficiency kitabını da inceleyiniz. Eğer bulunduğunuz yerde D&R, Remzi Kitapevi gibi kitapçılar varsa gidip kitapları inceleyin. İstanul'daysanız itaplar için Beyazıt'a gidin.

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  92. Yeni yüzyıl üniversitesi ingiliz dili ve edebiyat kazandım 9 eylülde muaf sınavım var. Lisede dil bölümü okudum. Seviyem intermediate yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Tebrikler. Zaten dil okumuş bir öğrencisiniz yani yabancı dil çalışmayı biliyorsunuz. Dilbilgisi tekrarlarınızı yapın. Cesur Öztürk Building Skills for Proficiency kitabını edinip çalışabilirsiniz. Okuma çalışmaları için More to Read ya da Reader at Work kitaplarından çalışabilirsiniz.

      Eğer kendi kendinize çalışamıyorsanız ve sınavı kesin geçmek istiyorsanız mutlaka Proficiency eğitimlerine çok hakim olan bir kurumdan ya da hocadan özel ders alın.

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  93. Merhaba hocam bn adnan menderes üniversitesinde ingilizce uluslararasi iliskiler bolumunu kazandm hazrlik okumak istemiyorum hazirlik sinavindanda 70 almam gerekiyo sanirsam 1 ayim var ingilizcem cok kotu degil bana bu konuda yardmci olabilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Rabia Hanım,

      Tebrikler. Sınava hazırlanmak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini size söyleyebilmemiz için eksiklerinizi saptamamız gerekli, yoksa doğru yönlendirme yapmamız imkansız ama genel olarak öğrencilere yapmaları gereke şeyleri anlattığımız yazımızın linkini aşağıda veriyorum sizin için de faydalı olmasını umuyorum:

      http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/blog/639/proficiency-sinavina-hazirlanan-ogrencilere-faydali-kaynaklar-taktikler-ve-oneriler

      Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil

Popüler Yayınlar

Ara

Telif

Blogda yayınlanan tüm yazıların içeriği özgün olup telif haklarının tamamı Marmara Dil Merkezi'ne aittir.

Marmara Dil Merkezi. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

İletişim

Fotoğrafım
İSTANBUL, Türkiye
Adres : Oğuzhan Cad. No :27/5 Fındıkzade, İstanbul Telefon : 0212 635 45 52 www.marmaradilmerkezi.com info@marmaradilmerkezi.com

Eğitim Sistemimiz

Eğitim sistemimizle çok iddialıyız. Size sunulabilecek en iyi eğitim planını en kısa sürede hazırlıyor ve sizi sonuca ulaştırıyoruz. Şimdiye dek öğrenmeninizin önüne geçen herşeyden kurtulacaksınız. Bizimle tanışmadan farkımızı anlayamazsınız. Kesin öğrenci memnuniyetini sağlayarak her zaman sizin yanınızda duruyor, hayat boyu yabancı dil koçluğunuzu üstleniyorsuz.
Bu sistem "tektir", sadece sizin üstünüze göre dikilen özel bir tasarım kıyafet gibi düşünebilirsiniz. Eşi yoktur. Gereksiz bilgilerle sizin zamanınız ve paranız boşa harcanmaz.
Yabancı dil ancak konuşulan şekli ile öğrenilirse değerlidir. Örneğin "Dün alışverişe gittin mi?" sorusunun cevabını kaçımız "Evet dün alışverişe gittim" şeklinde verir? Günlük hayattaki pratik cevap, "Evet gittim" ya da "Hayır, gitmedim" şeklindedir. Önemli olan dili pratikte kullanıldığı gibi benimsemek ve öğrenmektir. Siz yabancı dili yabancı arkadaşlarınız ile konuşmak için öğreniyorsunuz o halde gerçek konuşulan şekli ile öğrenmelisiniz.

Biz Çok Farklıyız

Şimdiye dek çalıştığınız renksiz, alıştırmalarla dolu sıkıcı dilbilgisi kitaplarınıza da artık ihtiyacınız yok!
Çalışma kitaplarındaki boşlukları doldurarak dilbilgisi öğrenemezsiniz. Tamamen “siz” merkezli olan derslerimizde dilbilgisini yazarak değil, konuşarak öğreneceksiniz.
Yetişkinlere özel hazırlanmış tüm derslerimiz ilgi çekici resimlerle zenginleştirilmiş sunumlar şeklinde hazırlanmış olup, öğrencilerimizin derse olan dikkatlerini en üst düzeyde tutmalarını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu görsellik sizleri hem derse bağlayacak hem de sıkılmadan yapacağınız tekrarlar ile yabancı dil öğrenme sürecinizi eğlenceli bir hale sokacaktır.
Dilbilgisini öğrenme nedeniniz nedir? Temelde konuşabilmek için dilbilgisine ihiyacımız vardır. "Ben geldim.", "Yarın tatile gideceğim.", "İstanbul, İzmir'den daha kalabalıktır." ve bunlar gibi cümleleri kurmak için dilbilgisine ihtiyacımız var. Kısacası kendimizi doğru bir şekilde ifade edebilmek için dilbilgisi öğreniriz.Kitaplardaki boşlukları doldurarak İNGİLİZCE ÖĞRENEMEZSİNİZ. KONUŞMAK ZORUNDASINIZ! DİLBİLGİSİNİ DE KONUŞARAK ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ.
Çok hızlı sonuç alacaksınız. Bunun için beklemenize gerek yok! İlk dersten itibaren farkı kendiniz hissedeceksiniz. Yabancı bir dilde kendinizi ifade edemedikçe öğrendiklerinizin bir anlamı yoktur, bu nedenle derslerimiz öğrencilerimizin daha ilk günden konuşmalarını sağlamak amacıyla titizlikle KİŞİYE/ GRUBA ÖZEL hazırlanmaktadır.

Eğitim Demosu

Bir saatlik ücretsiz eğitim demomuz için bize ulaşın.
Eğitim demosu alanında uzman Formasyon sahibi öğretmenlerimizce yapılmakta olup size istemimiz ayrıntılı olarak anlatılmakta ve size özel çözüm yöntemleri ve çalışma planı oluşturulmaktadır.
Eğitim demosu için randevu alınması zorunludur. Randevu almak için bize 0212 635 45 52 numaralı telefonumuzdan ya da info@marmaradilmerkezi.com mail adresimizden ulaşabilirsiniz. Firma eğitimlerinde eğitim demosu ilgili firmada yapılmaktadır, bireysel eğitim başvuruları yapanlar eğitim demosu için merkezimize gelmektedirler.

Arşiv