15 Ağustos 2014 Cuma


Merhaba,

Bu yazımızın konusu Proficiency sınavı için faydalı linkleri size sunmak ve sizden ( proficiency öğrencilerinden ) çok fazla gelen soruların cevaplarını yayınlamaktır. 




Her gün Türkiye'nin her yerinden çok sayıda soru ve teşekkür maili / mesajı alıyoruz. Gösterdiğiniz ilgi, teşekkürleriniz için bizler de size çok teşekkür ederiz.  Bizler İstanbul'da faaliyet gösteren bir dil okuluyuz ama hedefimiz sadece kayıtlı öğrencilerimize değil,  tüm öğrenci arkadaşlarımıza faydalı olabilmek bu nedenle bu blogları hazırlıyoruz. Sizlere yardımcı olmak bizleri inanın çok mutlu ediyor.

En çok sorulan sorular genellikle aynı, bu konuda yeni bir yazı hazırlayarak proficiency ( hazırlık atlama / muafiyet ) sınavına hazırlanan öğrencilere yardımcı olmak istedik. 

Öğrencilerin % 80'i sınava hangi kaynakları kullanarak hazırlanması gerektiğini bilmiyor. Dinleme, okuma, konuşma ve özellikle yazma konusunda çok büyük sorun yaşıyor. Dilbilgisi bu becerilere göre biraz daha iyi olabiliyor. Hazırlık sınıfını okumuş öğrencilerin %65'i sınavda başarılı olmak  için gereken düzeyin altında kalıyor. Bunların pek çok nedeni var ama bu yazımızın konusu bu nedenlerin irdelenmesi değil. Başka bir yazıda bu konuda size bilgi veririz ama sınava bu kadar az zaman kalmışken yapmanız gereken elinizden gelenin en iyisini ortaya koymaktır.

PROFICIENCY İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE YANITLARIMIZ & ÇOK FAYDALI SİTE ÖNERİLERİMİZ

Bize yöneltilen temel sorular aşağıdaki gibidir. Tüm bu soruları yanıtladık. Yanıtları okumak ve proficiency - hazırlık atlama / muafiyet sınavına hazırlanan öğrenciler için derlediğimiz en iyi ve faydalı sitelere  ulaşmak için linke tıklayıp ana sitemize bağlanın : 


Sitemizde cevap yazdığımız sorularınız aşağıdaki gibidir:
Proficiency sınav içeriği nasıldır?
Proficiency sınavı için site - kaynak tavsiyesi alabilir miyim? ( Sizin için en faydalı siteleri seçip yazımıza ekledik. )
Sınav örneklerini nereden bulabilirim?
Dinleme - okuma- yazma- konuşma becerilerimi kendi kendime nasıl geliştirebilirim?
Marmara Dil Merkezi'nden eğitim almak için ne yapmalıyım?
Marmara Dil Merkezi'nden sadece bir konuda ( örneğin essay yazma ) eğitim alabilir miyim? 

Umarız ki hepiniz için çok faydalı bir yazı olur. Sınavlarınızda başarılar dileriz.

15 yorum:

  1. değerli hocalarım, adım arda. siz çok mükemmelsiniz. çok sağolun. valla harika bi paylaşım yaptınız. site önerileriniz çok işime yarayacak. keşke okul hocalarımda sizin gibi olsaydı o zaman ingilizceyi çok daha önceden öğrenirdim. benim bu yorumu yazma nedenim öğrenciniz olmadığım halde bana maille bilgi vermeniz için teşekkür etmek istememdir. asıl çok hoşuma giden şey şu hocam birkaç gün önce size mail attım aynı gün önce mailime cevap yazdınız sieler önerdiniz essay notu istemiştim esay notlarınızın birkaç gün içinde ekleneceğini söylediniz ve bugün az öncede bu yazıyı hazırladığınızı ve essay notlarını sitenize eklediğinizi maille bildirdiniz. ya karşılık beklemeden kim böyle güzellik yapar ki. beni hatırlamanız beni çok mutlu etti. elimden gelen tek şey burdan teşekkür etmek. mutlaka sizlerle tanışmak istiyorum. istanbula gelince kesinlikle sizi ziyaret edeceğim. çok sagolun yardımlarınız desteğiniz için. sizden egitim almayı o kadar istiyorum ki. inşallah ileride kısmet olur çünkü bu hazırlıkta ben bişey ögrenemedim kimse ilgilenmedi dogru düzgün. sınavı geçerim bir şekilde elbet ama ingilizce bilerek degil hocam ezberle falan geçerim.birazda hocalar iter ucundan kurtarırım. essayi biraz yazabildikten sonra geçecegim. yazdıklarınızı dikkate alacagım. inşallah gelecek yaz da gelir sizden ingilizceyi ögrenirim. arda yıldırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Bey, yardımcı olabildiğimiz için çok mutlu olduk. Elbette İstanbul'a geldiğinizde bekleriz. Sınavınızda başarılar dileriz.

      Sil
  2. Emeğinize sağlık. Çok faydalı linkler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederiz. Yardımcı olduğumuza çok sevindik.

      Sil
  3. Gayet başarılı olmuş çalışmanız sağolun, ellerinize sağlık. Hazırlık okuyacağım çünkü ne yazık ki geçmek için İngilizcem yeterli değil ama yazınız çok işime yarayacak.Geçen sene üniversiteye giren ve hazırlık okuyan arkadaşlarımın çoğu sınıfta kalınca hazırlığın gerçekten zor olduğunu anladım bu nedenle şimdiden ufak ufak çalışmaya başlamak istedim. Yazdıklarınızı ciddiye alacağım. Bu arada diğer yazılarınız olsun öğrencilere cevap yazmanız olsun çok kaliteli ve yardımsever olduğunuzu gösteriyor. Ben bu yorumu öğrencilere yardımınız için teşekkür etmek istediğimden yazdım. Buse Aydan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buse Hanım, yorumunuz için teşekkür ederiz. Size yardımcı olabildiğimize çok sevindik. Üniversiteyi kazandığınız için tebrik eder, üniversite hayatınızda başarılar dileriz.

      Sil
  4. Merhaba hocam ben yusuf Edirne Trakya Üniversitesini kazandım yatay geçiş yapıp istanbul veya ankara Üniversitesini geçmek istiyorum her ikisine hazırlanabilirmiyim ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yusuf Bey, tebrik ederiz. İngilizce seviyeniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Yazıda paylaştığımız linkleri kullanarak kendi kendinize çalışabilirsiniz. Zaten teknikler anlamında da bilgi vermeye gayret ettik.

      İngilizce bilginiz çok azsa mutlaka bir kursa yazılmanızı tavsiye ederiz. Gireceğiniz sınavların seviyesi intermediate / upper intermediate olacaktır bu nedenle çok ciddi anlamda çalışmalısınız.

      Sizi tebrik eder, üniversite hayatınızda başarılar dileriz.

      Sil
  5. Ellerinize sağlık hocam. Teşekkürler çok faydalı oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz yanıtlanmamış, özür dileriz. Faydalı bulmanıza sevindik. Teşekkür ederiz.

      Sil
  6. Metin Küçük26 Şubat 2015 20:46

    Merhaba, ielts ve toefl ile ilgili de yazı hazırlar mısınız acaba? Bloguzu takip ediyorum, proficiency sınavı için bana çok yardımcı oldu yazılarınız bu sene de toefl ya da ielts sınavlarından birine gireceğim ama nasıl bir seçim yapmam gerek kararsızım. Sizce toefl mı yoka ielts mi seçmeliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Bey Merhaba,

      TOEFL iBT ve IELTS sınavları ile ilgili çok detaylı bilgileri sitemizde paylaştık. Ama en kısa sürede bir yazı da blogumuzda paylaşırız.

      Linkler:

      TOEL iBT : http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/icerik/80/toefl-ibt

      IELTS ACADEMIC : http://www.marmaradilmerkezi.com/tr/icerik/63/ielts-academic

      Sorunuz olursa buradan ya da info@marmaradilmerkezi.com'dan bize ulaşabilirsiniz. Bildiğiniz gibi çok hızlı bir şekilde dönüş yapmaya gayret ediyoruz. Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz.

      Sil
  7. Gamze Bahçeşehir Uni5 Mart 2015 18:17

    Hocam teşekkür ederim. Benim bir ricam daha var. Akademik sınavlar için de böyle detaylı bir yazı yazın lütfen. Toefl'a girmem lazım. Teşekkürler blog üzerinden ve sitenizden tüm yapmış olduğunuz yardımlar için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamze Hanım Merhaba, istediğiniz yazı üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda çok istek aldık. Sınavlar konusunda uzman olan bir öğretmenimiz yazıyı bitirir bitirmez çok kapsamlı ve güzel bir karşılaştırmayı sizlerle paylaşacağız. İlginiz ve takibiniz için teşekkür ederiz.

      Sil
  8. çok faydalı bir çalışma teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Ara

Telif

Blogda yayınlanan tüm yazıların içeriği özgün olup telif haklarının tamamı Marmara Dil Merkezi'ne aittir.

Marmara Dil Merkezi. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

İletişim

Fotoğrafım
İSTANBUL, Türkiye
Adres : Oğuzhan Cad. No :27/5 Fındıkzade, İstanbul Telefon : 0212 635 45 52 www.marmaradilmerkezi.com info@marmaradilmerkezi.com

Eğitim Sistemimiz

Eğitim sistemimizle çok iddialıyız. Size sunulabilecek en iyi eğitim planını en kısa sürede hazırlıyor ve sizi sonuca ulaştırıyoruz. Şimdiye dek öğrenmeninizin önüne geçen herşeyden kurtulacaksınız. Bizimle tanışmadan farkımızı anlayamazsınız. Kesin öğrenci memnuniyetini sağlayarak her zaman sizin yanınızda duruyor, hayat boyu yabancı dil koçluğunuzu üstleniyorsuz.
Bu sistem "tektir", sadece sizin üstünüze göre dikilen özel bir tasarım kıyafet gibi düşünebilirsiniz. Eşi yoktur. Gereksiz bilgilerle sizin zamanınız ve paranız boşa harcanmaz.
Yabancı dil ancak konuşulan şekli ile öğrenilirse değerlidir. Örneğin "Dün alışverişe gittin mi?" sorusunun cevabını kaçımız "Evet dün alışverişe gittim" şeklinde verir? Günlük hayattaki pratik cevap, "Evet gittim" ya da "Hayır, gitmedim" şeklindedir. Önemli olan dili pratikte kullanıldığı gibi benimsemek ve öğrenmektir. Siz yabancı dili yabancı arkadaşlarınız ile konuşmak için öğreniyorsunuz o halde gerçek konuşulan şekli ile öğrenmelisiniz.

Biz Çok Farklıyız

Şimdiye dek çalıştığınız renksiz, alıştırmalarla dolu sıkıcı dilbilgisi kitaplarınıza da artık ihtiyacınız yok!
Çalışma kitaplarındaki boşlukları doldurarak dilbilgisi öğrenemezsiniz. Tamamen “siz” merkezli olan derslerimizde dilbilgisini yazarak değil, konuşarak öğreneceksiniz.
Yetişkinlere özel hazırlanmış tüm derslerimiz ilgi çekici resimlerle zenginleştirilmiş sunumlar şeklinde hazırlanmış olup, öğrencilerimizin derse olan dikkatlerini en üst düzeyde tutmalarını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu görsellik sizleri hem derse bağlayacak hem de sıkılmadan yapacağınız tekrarlar ile yabancı dil öğrenme sürecinizi eğlenceli bir hale sokacaktır.
Dilbilgisini öğrenme nedeniniz nedir? Temelde konuşabilmek için dilbilgisine ihiyacımız vardır. "Ben geldim.", "Yarın tatile gideceğim.", "İstanbul, İzmir'den daha kalabalıktır." ve bunlar gibi cümleleri kurmak için dilbilgisine ihtiyacımız var. Kısacası kendimizi doğru bir şekilde ifade edebilmek için dilbilgisi öğreniriz.Kitaplardaki boşlukları doldurarak İNGİLİZCE ÖĞRENEMEZSİNİZ. KONUŞMAK ZORUNDASINIZ! DİLBİLGİSİNİ DE KONUŞARAK ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ.
Çok hızlı sonuç alacaksınız. Bunun için beklemenize gerek yok! İlk dersten itibaren farkı kendiniz hissedeceksiniz. Yabancı bir dilde kendinizi ifade edemedikçe öğrendiklerinizin bir anlamı yoktur, bu nedenle derslerimiz öğrencilerimizin daha ilk günden konuşmalarını sağlamak amacıyla titizlikle KİŞİYE/ GRUBA ÖZEL hazırlanmaktadır.

Eğitim Demosu

Bir saatlik ücretsiz eğitim demomuz için bize ulaşın.
Eğitim demosu alanında uzman Formasyon sahibi öğretmenlerimizce yapılmakta olup size istemimiz ayrıntılı olarak anlatılmakta ve size özel çözüm yöntemleri ve çalışma planı oluşturulmaktadır.
Eğitim demosu için randevu alınması zorunludur. Randevu almak için bize 0212 635 45 52 numaralı telefonumuzdan ya da info@marmaradilmerkezi.com mail adresimizden ulaşabilirsiniz. Firma eğitimlerinde eğitim demosu ilgili firmada yapılmaktadır, bireysel eğitim başvuruları yapanlar eğitim demosu için merkezimize gelmektedirler.

Arşiv