6 Mart 2015 Cuma

TOEFL iBT mi IELTS Academic mi?


Bu yazımızı öğrencilerden gelen yoğun istek üzerine TOEFL iBT ve IELTS Academic eğitimlerinin her ikisini de veren uzman bir öğretmenimiz hazırladı. Sınavların A'dan Z'ye çok kapsamlı karşılaştırmasını ve sınav örneklerine ulaşabileceğiniz linkleri  bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Eğer sizin de TOEFL iBT ve IELTS Academic sınavları arasında bir seçim yapmanız gerekiyorsa yazımızı çok faydalı bulacağınıza eminiz. 

Sınavlarla ilgili sorularınız olursa yorum bölümünden bize iletebilirsiniz, en kısa sürede takipçilerimizin tüm sorularına cevap veriyoruz.


Toefl iBT mi yoksa IELTS Academic mi seçmeliyim?

Bu soru, bu iki sınavdan birini tercih etmesi gereken tüm öğrencilerin kafasında soru işareti yaratmaktadır. Öğrencilerin en merak ettiği nokta bu iki sınavdan hangisinin daha kolay olduğudur. Toefl iBT, IELTS Academic'den daha kolaydır ya da zordur demek mümkün değildir.  Kimi öğrenciler için IELTS Academic daha kolayken kimileri TOEFL iBT'nin kolay olduğunu savunmaktadır.  Ancak, bir sınavı diğerinden daha olay diye adlandırmak doğru değildir.

IELTS Academic, İngiltere'nin hazırladığı uluslararası geçerliliği olan bir sınavdır. Toefl ise Amerika kökenlidir ve elbette TOEFL iBT'de uluslararası geçerliktedir.

Bu sınavlara girecek kişiler öncelikle sınav sonuçlarını nerede kullanmak istediklerine karar vermek zorundadır. Sınavların her ikisi de dünyanın pek çok ülkesinde geçerli olmakla birlikte özellikle üniversiteler ve bazı iş yerleri bazen özellikle belli bir sınavın sonucunu istemektedir. Bu nedenle önce başvuracağınız üniversitenin / kurumun hangi sınav sonucunu sizden istediğini öğrenmelisiniz.

Eğer başvuracağınız üniversite / kurum sizden bu iki sınavdan herhangi birinin sonucunu talep ediyorsa o zaman seçim size kalmış demektir.


TOEFL iBT ve IELTS Academic Arasındaki Benzer Yönler Nelerdir?

Her iki sınavdan da iyi bir sonuç almak için mutlaka upper-intermediate seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Ortalama sonuçlar için ise intermediate seviyesinde olmalısınız.

İki sınav da uluslararası geçerliliğe sahip, köklü ve saygın sınavlardır.

Sınavlar, öğrencilerin İngilizce kullanma bilgilerini test etmeye yöneliktir. İki sınav da 4 temel bölümden oluşur : Reading, Listening, Writing ve Speaking

Dinleme bölümlerinde başarılı olmak için akademik dinleme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekmektedir.

Sınavlarda ekstra dilbilgisi bölümü yoktur.

Her iki sınavın geçerlilik süresi 2 yıldır. Bunun nedenini merak edenler olabiliyor. Dil kullanılmazsa gerileyebilir ve hatta unutulabilir. Bu nedenle 2 yıl geçerlilik süresi gayet mantıklıdır.

Özellikle büyük şehirlerde ikamet edenler için her iki sınav da çok yakın aralıklarda uygulanmaktadır.

TOEFL iBT ve IELTS Academic Arasındaki Temel Farklar Nelerdir?

TOEFL iBT, internet üzerinden uygulanan bir sınavdır. IELTS Academic ise kağıt kalem sınavıdır. Sadece bu özellileri bile çoğu zaman öğrencilerin sınavlardan herhangi birisini seçmesi için yeterli bir sebeptir.

Türk öğrenciler, daha çok kağıt kalem sınavlarına aşina oldukları için IELTS Academic'e yönelme eğilimindedirler ve bazen sadece bu özellik nedeniyle IELTS Academic seçmek istemektedirler.

TOEFL iBT'de öğrencileri en çok zorlayan şey tüm becerilerin bilgisayar aracılığı ile ölçülmesidir. Sınav merkezlerinde aynı anda pek çok öğrenci sınava girdiği için özellikle konuşma bölümleri test edilirken salonda ses olmaktadır ve klavye kullanmada zorlanan öğrenciler için ise yazma bölümleri zor gelmektedir çünkü öğrenciler kompozisyonu da bilgisayarda yazmak zorundadır.

Ancak, örneğin bilgisayar mühendisliğinden mezun öğrencilerimiz elde bir şeyler yazmanın onlar için daha zor olduğunu ifade etmektedirler. Bu öğrenciler ve bilgisayarla çalışmaya alışkın olan öğrencilerimiz TOEFL iBT'de daha kolay yazdıklarını söylemektedirler. Neticesinde bu nokta sizin alışkanlıklarınızla ilgilidir.

Konuşma bölümüne geri dönecek olursak IELTS Academic sınavının konuşma bölümünde öğrenciler, sınavı yapan kişi ile birebir olarak  konuşmaktadırlar. ( TOEFL iBT'de sesiniz bilgisayara kaydedilmektedir. ) Kimileri için bu yüzyüze konuşma daha stresli bir süreçken kimi öğrenciler için daha rahatlatıcıdır.


Şimdi sınav içeriklerini tek tek ele alalım ve farklarına değinelim.

1- READING


TOEFL iBT VE IELTS Academic Reading Bölümlerinin Karşılaştırılması

Öncelikle okuma bölümlerini genel olarak karşılaştıralım: Öğrenciler her iki sınavda da akademik okuma parçalarından sorumludur. Parçaların uzunluklarını birbirlerine yakındır. IELTS'de sorular elbette kağıt üzerine basılmış olarak öğrencilerin önüne gelmektedir ancak TOEFL iBT'de soruları bilgisayar üzerinden okumak zorundasınız. Aslında bu noktada TOEFL iBT'nin sağladığı bir kolaylık vardır. Soru ile ilgili bölümü yani cevabın yer aldığı bölümü sınav ekranının sağ tarafında bulabilirsiniz. Bu sayede genellikle tüm metni taramak zorunda kalmazsınız. ( Tüm sorular için geçerli değildir. )

IELTS'de ise cevapları parçanın içinden bulmanız gerekmektedir. Sınav sistemini iyi kavramış öğrenciler için her iki sınavın okuma bölümleri hemen hemen eş değer bir zorluk derecesindedir. Ancak unutmayın ki bu sınavlarda başarılı olmak için İngilizceye hakim olmanız gerekir.

TOEFL iBT VE IELTS Academic Reading Bölümlerinin Soru Şekillerinin ve Sayılarının Karşılaştırılması

IELTS Academic'de toplam 3 uzun okuma parçasını 1 saat içinde cevaplamak zorundasınız. Metinler yazım  şeklinin doğal olduğu diyaloglar ve herkesçe anlaşılabilir  akademik metinlerdir. Yani sizin terminoloji bilmenize gerek yoktur. Toplamda 40 soru bulunmaktadır.

TOEFL iBT'de ise 3 ya da 4 tane okuma parçası gelir. Toplam soru sayısı değişiklik gösterir. ( 36 - 56 soru ) Burada deneme okuma parçası olabilir ve değerlendirmeye alınmaz ancak öğrenciler hangisinin deneme olduğunu bilmezler ve tüm okuma parçalarını aynı özenle çözmeleri gerekir. Bu bölümün süresi 60 - 90 dk sürmektedir. Sorular diyaloglar, sınıf tartışmaları ve yine herkes tarafından anlaşılabilecek şekilde hazırlanmış akademik ders anlatımları şeklindedir. Özel terminolojiye hakim olmanız gerekmez.

2- LISTENING

TOEFL iBT VE IELTS Academic Listening Bölümlerinin Karşılaştırılması

Dinleme bölümlerinin oldukça farklı olduğunu söylememiz gerekir. IELTS'de dinleme yaparken soruları da aynı anda cevaplarsınız. ( Sorulara göz atacak çok kısa da olsa zamanınız var. ) TOEFL iBT'de ise Note Taking ( Not alma ) yapmak zorundasınız. Önce parçayı dinler ve notları alırsınız ardından size yöneltilen sorulara cevap verirken notlarınıza bakabilirsiniz.

Not: IELTS General Training'e giren kişiler için de dinleme bölümü aynıdır.

TOEFL iBT'de Listening Bölümünde Hangi Aksanlar Kullanılmaktadır? TOEFL iBT Dinleme Bölümünde Kaç Soru Sorulur ve Dinleme Parçalarının İçeriği Nasıldır?

TOEFL iBT ise temiz ve anlaşılması kolay Amerikan aksanı ağırlıklıdır.  Sınavda sokak İngilizcesi diye tabir edilen kullanımlar bulunmamaktadır. 34 - 51 sorudan oluşmaktadır. Bazı sınavlarda deneme soruları vardır. Bu sorular değerlendirmeye alınmaz ama öğrenciler hangi soruların deneme olduğunu bilmedikleri için her soruyu aynı özende çözmek zorundadır.

TOEFL iBT, listening bölümünde, konuşma şeklinin doğal olduğu akademik konuşmalar ve uzun diyaloglar ile ilgili sorular bulunur. Tüm sınav boyunca sesli materyallerle ilgili not alabilirsiniz. Listening bölümü şunlardan oluşur:

Her biri üç-beş dakika uzunluğunda olan dört-altı konuşma, her konuşma için altı soru, 60-90 dakika

Her biri üç dakika uzunluğunda olan iki-üç diyalog, her diyalog için beş soru, 60-90 dakika

ÖNEMLİ NOT: TOEFL iBT'de başarılı olmak için dinleme becerisinin gelişmiş olmasının ekstra bir önemi vardır çünkü sınavın inegrated ( bütünleştirilmiş ) bölümleri olduğu için sadece dinleme bölümünde değil konuşma ve yazma bölümlerinde de dinleme parçaları dinlemek zorundasınız. Bu bölümlerle ilgili ekstra kapsamlı bilgileri bu yazının devamında okuyacaksınız.

IELTS'de Listening Bölümünde Hangi Aksanlar Kullanılmaktadır? IELTS Dinleme Bölümünde Kaç Soru Sorulur ve Dinleme Parçalarının İçeriği Nasıldır?

IELTS'in dinleme bölümü 4 ayrı bölümden oluşur. Bu bölümlerde konuşmacıların kullandığı aksanlar : İngiliz aksanı, Avusturalya aksanı, Yeni Zellenda aksanı ve Kuzey Amerika aksanı. Öğrenciler bu bölümde sadece İngiliz İngilizcesi duyacaklarını düşünmektedirler ancak gerçek öyle değildir.
Soruların içeriği diyaloglar, anlatım şeklinin doğal olduğu ( terminoloji gerektirmeyen ) akademik konuşmalardan oluşur. Parçaları  sadece 1 defa dinleyebilirsiniz. Sınıf ortamında dinleme yapılır. Tüm öğrencilerin süresi aynı anda başlar ve biter.

3 - WRITING

TOEFL iBT VE IELTS Academic Writing Bölümlerinin Karşılaştırılması

Her iki sınavda da iki ayrı yazma bölümü vardır.

TOEFL iBT, independent ( bağımsız ) ve integrated ( bütüneşik ) olmak üzere iki bölümden oluşur. Independent olan bölümde klasik essay ( kompozisyon ) yazımı yapmanız beklenir. 30 dk süre verilmektedir. Integrated olan bölümde ise size verilen kısa okuma parçasını okumanız, aynı konudaki dinleme parçasını dinlemeniz ve ardından bu konu hakkında sizden istenen cevabı yazılı olarak vermeniz gerekmektedir. 20 dk süre verilmektedir.

IELTS Academic'de Task 1 diye adlandırılan ilk bölümde size verilen grafiği anlatmanız gereklidir. Task 2 ise klasik essay yazımı şeklindedir. Her iki bölüm için toplam 1 saat süre verilir.

Not: IELTS General Training'e giren kişiler için de Task 2 ( essay writing )  bölümü aynıdır.


4- SPEAKING

TOEFL iBT VE IELTS Academic Speaking Bölümlerinin Karşılaştırılması

TOEFL iBT'nin Speaking bölümü yaklaşık 20 dakika uzunluğundadır ve altı soru içerir. Independent ve Integrated bölümlerden oluşur. İlk iki soruya Independent Speaking Tasks ( Bağımsız Speaking Görevleri ) adı verilir, çünkü yanıtlarken tamamen kendi fikirlerinizi anlatmanız gerekir. İlk soru bir yeri / birini anlatma gibi bir konudan gelir. 15 saniye düşünme ve 45 saniye konuşma süresi verilir. İkinci soru kıyaslama üzerinedir. Örneğin, grup çalışması mı yoksa bireysel çalışma mı daha faydalıdır gibi karşılaştırmalı sorulara cevap vermeniz gerekir. 15 saniye düşünme ve 45 saniye konuşma süresi verilir.

Kalan dört soruya Integrated Speaking Tasks ( Bütünleşik Speaking Görevleri) adı verilir; İngilizce dil becerilerinizi (dinleme ve konuşma veya dinleme konuşma, okuma ve konuşma) birleştirmenizi gerektirir. Yani, size bir okuma parçası verilir, okursunuz, bir şey dinletir, dinler ve not alırsınız ve ardından bu konuda size verilen bir soruyu yanıtlamanız gerekir. Konuşmalar bilgisayara kaydedilir ve ETS Scoring Network alanına gönderilir ve uzman kişiler tarafından objektif olarak puanlanır.

IELTS sınavında ise sınav görevlisi tarafından sınav birebir uygulanır. Sınav 3 temel bölüme ayrılır. İlk bölüm biraz ısınma gibidir. Sınav görevlisi kendini tanıtır ve size temel konularda sorular sorar. Bu bölüm 4-5 dk sürer.

2. bölümde size bir kart verilir. Bu kartta yazan konu hakkında bir buçuk ya da iki dakika sürecek bir konuşma yapmanız gerekir. Sorular kolaydır. Örneğin : En yakın arkadaşınızı anlatınız. Sevdiğiniz bir tatil yerini anlatınız gibi.. Ancak önemli olan burada bu konu hakkında en az bir buçuk dakika dolu dolu konuşabilmenizdir.

Son bölümde ise sınav görevlisi, ikinci bölümde konuştuğunuz konu ile ilgili daha soyut sorular sorar. Örneğin en yakın arkadaşınızı anlattınız diyelim gelen sorular şu şekilde olabilir:

Size arkadaşlık kavramı ne ifade ediyor?

İnsanın hiç arkadaşının olmamasının negatif etkileri nelerdir?

İnternet arkadaşlık ilişkilerini günümüz toplumlarında ne ölçüde değiştirdi?

Buna benzeyen soyut içeriği olan devam sorularına yanıt vermenizi ardından sınav tamamlanır. Bu son bölüm de yaklaşık 4-5 dk sürer.
IELTS Speaking bölümü toplamda 11 - 14 dk kadar sürmektedir.

Not: IELTS General Training'e giren kişiler için de konuşma bölümü aynıdır.

TOEFL iBT ve IELTS Academic Sınavlarının Ücretleri Ne Kadar?

TOEFL iBT : 185 Dolar

IELTS Academic : 1 Ocak – 31 Aralık 2015 tarihleri arası dönem için IELTS sınav ücreti 425 Türk Lirasıdır.

Sınavlarda Bölüm Sıralamaları ve Toplam Sınav  Süreleri

TOEFL iBT sınav oturumunun tamamı (giriş dahil) yaklaşık dört buçuk saattir. Sınavın kendisi dört saattir.

TOEFL iBT Sırasıyla Çıkan Bölümler:

Reading
Listening
10 DAKİKA ARA
Writing
Speaking

IELTS Academic Sırasıyla Çıkan Bölümler:

IELTS Academic sınav süresi toplamda 2 saat 45 dakika gibidir. ( Speaking sınav uzunluğu 5 dk. kadar fark edebilir )

Listening ( 30 dk + 10 dk soruları cevap anahtarına geçirme süresi )
Reading ( 1 saat )
Writing ( 1 saat )

Bu üç bölüm tek oturumda tamamlanır. Speaking sınavı için sınav tarihi ve saati sınava girdiğiniz merkez tarafından size bildirilir. Speaking sınavı maksimum 15 dk içinde tamamlanır.

Genel ve kapsamlı olarak bu iki önemli sınavı ele almaya çalıştığımız bu yazımızın en sonunda size kendinizi denemeniz ve sınavları daha net olarak karşılaştırabilmeniz açısından linkler veriyoruz.

TOEFL iBT ve IELTS Academic Sınavlarının Örnekleri ( Resmi Sınav Sitelerinden )

TOEFL iBT Sınav Örneği ( Tüm Bölümler )

TOEFL iBT sınav örneğini aşağıdaki linkten sınavın resmi sitesine bağlanarak çözebilirsiniz.


IELTS Academic Sınav Örneği ( Tüm Bölümler )

IELTS Academic sınav örneğini aşağıdaki linkten sınavın resmi sitesine bağlanarak çözebilirsiniz. ( Sayfanın aşağısındaki Next Step kutusundan seçerek istediğiniz bölümlerdeki soruları çözebilirsiniz. )


Daha Fazla Detay

Sınav Kayıtları ve daha fazla detay için sınav merkezlerinin web sitelerinin linkleri

TOEFL iBT :

En merak ettiğiniz soruların cevapları:



IELTS Academic Sınav Tarihleri, Yerleri ve Ücretleri:


İngilizce Ana Site:


IDP ( Diğer Resmi IELTS Sınav Merkezi )


Umuyoruz ki bu yazımız yapacağınız seçimde size yardımcı olur. Unutmayın ki yeterli ve özenli çalışarak iki sınavdan da başarıyla geçer not alabilirsiniz. Yeter ki sınavları iyi kavrayın ve mutlaka yeterli ölçüde çalışın. 

Hangi sınavı seçeceğiniz tamamen sizin ihtiyacınıza ( gitmek istediğiniz okulun talebine ) ve sizin hangisini kendinize daha yakın bulduğunuza bağlı. 

Lütfen sorunuz olursa yorum bölümünden ulaşınız. Kurumumuzda her iki sınavın da eğitimleri alanında uzmanlaşmış eğitmenlerimizce verilmektedir. Eğitim almak isterseniz eğitimlerimizle ilgili daha detaylı bilgi için info@marmaradilmerkezi.com mail adresimizden ya da 0212 635 45 52 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz. 

Sınavlarınızda hepinize başarılar dileriz.



18 yorum:

  1. Daha dün rica etmiştim bugün yazıyı yayınlamışsınız Çok güzel ve özenli bir yazı olmuş teşekkür ederim. Hızlıca bir göz atım. Tam aradığım gibi hatta beklediğimden daha detaylı. Yarın iyice inceleyip sormak istediğim bir şey olursa danışacağım. İyiki varsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gamze Hanım, öğrencilerin çok istediği bir konuydu aslında daha da erken yazmak isterdik ama yoğunluk nedeniyle biraz gecikti. Yazıyı faydalı bulduğunuza sevindik. Sorunuz olursa iletiniz.

      Sil
    2. Teşekkürler yeniden. Aklıma bir şey takıldı hocam. Ielts sınavında yazma bölümünde kurşun kalem mi yoksa tükenmez kalem mi kullanacağız?

      Sil
    3. Gamze Hanım Merhaba yeniden, IELTS sınavının yazma bölümünde isterseniz kurşun isterseniz tükenmez kalem kullanabilirsiniz.Sınava giderken yanınızda bir kurşun kalem, bir tükenmez kalem, silgi ve kalemtıraş götürmelisiniz.

      Sil
    4. Çok teşekkürler yeniden :))

      Sil
  2. yazı için teşekkürler. detaylı bir değerlendirme olmuş. iki sınavı da denemeyi düşünüyorum. toeflın konuşma bölümleri beni korkutuyor çünkü ses faktörü kafamı toplamamı engelleyecek gibi. sistemler farklı ama dediğiniz gibi upper-int düzeyindeyim. hangisinden daha iyi not alırsa onu başvurularda kullanacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, elbette isterseniz iki sınava da girebilirsiniz. Önce iki sınavın da örnek sorularını çözmenizi tavsiye ederiz. Sınavların sistemlerin anlayıp öyle girmelisiniz. Sınavlarınızda başarılar dileriz.

      Sil
  3. Metin Küçük11 Mart 2015 21:39

    Öncelikle yazınız için teşekkür ederim. Ben de bu yazıyı bekleyenlerdenim :) Gerçekten geniş kapsamlı bir değerlendirme olmuş. Daha önce size bu konuda ben de yazmıştım.İsteklerimizi ciddiye alıp güzel bir şekilde bize dönüş sağladığınız için teşekkürü borç bilirim. Özellikle yorum yazmak istedim buraya da çünkü bence teşekkürü fazlasıyla hak ediyorsunuz. O kadar detaylı yazmışsınız ki şu anda aklıma sormak için ekstra bir şey gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Bey Merhaba, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederiz.

      Sil
  4. Hocam info@marmaradilmerkezi.com a mail attım adım Ömer. Essay eğitimi almam lazım çok aşırı acil. Toefl ibtye gireceğim. Garanti olsun diye buradan da yazıyorum bana ulaşın lütfen. Çok teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bey Merhaba, mail atmanız yeterliydi. Tüm maillere mutlaka cevap veriyoruz. Size da mail ile istediğiniz bilgileri illettik. İyi pazarlar dileriz.

      Sil
  5. Bu yazıyı yazan değerli hocaya çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı olmuş. Kafamdaki soru işaretlerini çözmeme yardımcı oldu. Emeğinize sağlık. UĞUR

    YanıtlaSil
  6. Selam hocam benim sorum ielts ile amerikadaki universitelere girebilirmiyiz? Bir diğer sorum ise ingilizce kurslarina gitmeden bu sinava nasil calismaliyiz? Şimdiden teşekkürler. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yusuf Bey,

      Temel olarak evet Amerika'da da geçerlidir ama burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Üniversiteler koşulları belirlerken dil yeterliğinde istedikleri kriterleri kendileri belirler. Bu nedenle önce üniversitelerin dil koşullarını sitelerinden öğrenin. Belki Toefl koşulu koymuş bir kurum da olabilir. Bu konuda dikkatli olun. Bazı üniversitelerde subscore koşulu vardır. Örneğin Ielts 7 kabul eder ama subscore 6.5'dur. Yani herhangi bir bölümde 6.5 altına düşerseniz toplam puanınız 7 olsa bile sınavı yeniden almanız gerekir.

      Elbette kendi kendinize de hazırlanabilirsiniz. Ielts hazırlık kitaplarını edinerek çalışabilirsiniz. Kitapçılarda hazırlık kitapları mevcuttur. İnceleyin ve ihtiyacınıza göre seçim yapınız. Özellikle hazırlık kitabı önerisinde bulunmayacağız ama mutlaka Cambridge Ielts Serisini de çözün. Bu seri sınavı yapan kuruluş tarafından hazırlanmıştır ve sadece sınav örneklerinden oluşur.

      Başarılar dileriz.

      Sil
  7. Selam hocam gercekten takdire şayan bir yazi benim sorum hocam bu toefl yada ielts için kelime haznemi nerden.gelistirebilirim teşekkürler hocam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yusuf Bey,

      Vocabulary for Toefl iBT, Cambridge Vocabulary for Ielts ( with audio files ), Rawdon Wyatt - Check Your English Vocabulary for IELTS. Rawdon Wyatt - Check Your English Vocabulary for TOEFL gibi pek çok kelime çalışma kitabı mevcuttur.

      İhtiyacınıza ve İngilizce seviyenize uygun olanı seçmek için inceleyiniz. Toefl Vocabulary Book, Ielts Vocabulary Book diye araştırınız.

      Başarılar dileriz.

      Sil
  8. çok güzel bir kıyaslama olmuş. ielts düşünüyorum çünkü toefl beni korkutuyor ama toefl türkiyede geçerli. önümde hala biraz daha düşünecek zaman var ama ben en iyisi dinlemelere başlayayım nolur nolmaz toeflın bu kadar çok dinleme bölümü olduğunu gerçekten bilmiyordum.ingilizceme güveniyorum da her şeyi bilgisayar başında yapmak zor geliyor. yazıyı hazırlayan hocaya teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkürler faydalı bir kıyaslama olmuş.

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Ara

Telif

Blogda yayınlanan tüm yazıların içeriği özgün olup telif haklarının tamamı Marmara Dil Merkezi'ne aittir.

Marmara Dil Merkezi. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

İletişim

Fotoğrafım
İSTANBUL, Türkiye
Adres : Oğuzhan Cad. No :27/5 Fındıkzade, İstanbul Telefon : 0212 635 45 52 www.marmaradilmerkezi.com info@marmaradilmerkezi.com

Eğitim Sistemimiz

Eğitim sistemimizle çok iddialıyız. Size sunulabilecek en iyi eğitim planını en kısa sürede hazırlıyor ve sizi sonuca ulaştırıyoruz. Şimdiye dek öğrenmeninizin önüne geçen herşeyden kurtulacaksınız. Bizimle tanışmadan farkımızı anlayamazsınız. Kesin öğrenci memnuniyetini sağlayarak her zaman sizin yanınızda duruyor, hayat boyu yabancı dil koçluğunuzu üstleniyorsuz.
Bu sistem "tektir", sadece sizin üstünüze göre dikilen özel bir tasarım kıyafet gibi düşünebilirsiniz. Eşi yoktur. Gereksiz bilgilerle sizin zamanınız ve paranız boşa harcanmaz.
Yabancı dil ancak konuşulan şekli ile öğrenilirse değerlidir. Örneğin "Dün alışverişe gittin mi?" sorusunun cevabını kaçımız "Evet dün alışverişe gittim" şeklinde verir? Günlük hayattaki pratik cevap, "Evet gittim" ya da "Hayır, gitmedim" şeklindedir. Önemli olan dili pratikte kullanıldığı gibi benimsemek ve öğrenmektir. Siz yabancı dili yabancı arkadaşlarınız ile konuşmak için öğreniyorsunuz o halde gerçek konuşulan şekli ile öğrenmelisiniz.

Biz Çok Farklıyız

Şimdiye dek çalıştığınız renksiz, alıştırmalarla dolu sıkıcı dilbilgisi kitaplarınıza da artık ihtiyacınız yok!
Çalışma kitaplarındaki boşlukları doldurarak dilbilgisi öğrenemezsiniz. Tamamen “siz” merkezli olan derslerimizde dilbilgisini yazarak değil, konuşarak öğreneceksiniz.
Yetişkinlere özel hazırlanmış tüm derslerimiz ilgi çekici resimlerle zenginleştirilmiş sunumlar şeklinde hazırlanmış olup, öğrencilerimizin derse olan dikkatlerini en üst düzeyde tutmalarını sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu görsellik sizleri hem derse bağlayacak hem de sıkılmadan yapacağınız tekrarlar ile yabancı dil öğrenme sürecinizi eğlenceli bir hale sokacaktır.
Dilbilgisini öğrenme nedeniniz nedir? Temelde konuşabilmek için dilbilgisine ihiyacımız vardır. "Ben geldim.", "Yarın tatile gideceğim.", "İstanbul, İzmir'den daha kalabalıktır." ve bunlar gibi cümleleri kurmak için dilbilgisine ihtiyacımız var. Kısacası kendimizi doğru bir şekilde ifade edebilmek için dilbilgisi öğreniriz.Kitaplardaki boşlukları doldurarak İNGİLİZCE ÖĞRENEMEZSİNİZ. KONUŞMAK ZORUNDASINIZ! DİLBİLGİSİNİ DE KONUŞARAK ÖĞRENMEK ZORUNDASINIZ.
Çok hızlı sonuç alacaksınız. Bunun için beklemenize gerek yok! İlk dersten itibaren farkı kendiniz hissedeceksiniz. Yabancı bir dilde kendinizi ifade edemedikçe öğrendiklerinizin bir anlamı yoktur, bu nedenle derslerimiz öğrencilerimizin daha ilk günden konuşmalarını sağlamak amacıyla titizlikle KİŞİYE/ GRUBA ÖZEL hazırlanmaktadır.

Eğitim Demosu

Bir saatlik ücretsiz eğitim demomuz için bize ulaşın.
Eğitim demosu alanında uzman Formasyon sahibi öğretmenlerimizce yapılmakta olup size istemimiz ayrıntılı olarak anlatılmakta ve size özel çözüm yöntemleri ve çalışma planı oluşturulmaktadır.
Eğitim demosu için randevu alınması zorunludur. Randevu almak için bize 0212 635 45 52 numaralı telefonumuzdan ya da info@marmaradilmerkezi.com mail adresimizden ulaşabilirsiniz. Firma eğitimlerinde eğitim demosu ilgili firmada yapılmaktadır, bireysel eğitim başvuruları yapanlar eğitim demosu için merkezimize gelmektedirler.

Arşiv